Chicas Bailando, meiden met pit

De Aker, Osdorp
Chicas! Foto voor de flyer: Amber, Liz en Laura

Zoals het hoort na een succesvol optreden; handtekeningen uitdelen aan de fans.

Zaterdag 16 juni vond het meest recente optreden plaats van de meidendansgroep Chicas Bailando. Op het buurtfeest in de muntwijk van de Aker werd maar liefst twee maal door hen opgetreden. De drie meiden kennen elkaar van het Calandlyceum. Als leerlingen namen ze deel aan de toneellessen die daar vorig jaar gegeven werden. En het street dance in een Topscore project ontbrak natuurlijk ook niet aan hun activiteiten lijstjes.

De choreografie van de dansen die de groep opvoert is door de meiden zelf gemaakt. Dansen is dan ook hun lust en leven. Elke week oefent de groep hun dansen en daarnaast volgen de meisjes afzonderlijk professionele danslessen.

Laura Buijs heeft Spaans bloed in haar aderen. Naast de street dance danst zij al vanaf haar vierde jaar de flamenco. De laatste vijf jaren krijgt Laura lessen van Teresa Jaldon, een professionele flamenco docente. In haar prachtige jurk uit Sevilla, met hoed en omslagdoek draagt Laura, ondanks haar jonge leeftijd, de passie van de dans uit.

Amber Haccou danst ook al vanaf haar vierde jaar. Zij begon met klassiek ballet en toen ze zeven jaar oud was kwamen daar de lessen street dance bij. Vanaf haar dertiende jaar staan alle danslessen van Amber in het teken van Hiphop en musicaldans.

Liz Lenssen is als peuter ook met klassiek ballet begonnen. Even heeft ze het dansen verruild voor turnen, maar uiteindelijk bleek dansen toch haar passie. Nu volgt ze danslessen bij Lucia Marthas.

Drie meiden met pit die het buurtfeest van de bewoners van de muntwijk opluisterden met hun optreden, maar die vooral bezig waren met hun grootste hobby: dansen!

Gepubliceerd: 21 juni 2007

Liz heeft fans Alle tijd voor de toegestroomde fans.