Programma Nieuw-West Open

Nieuw-West Open viert 60 jaar Westelijke Tuinsteden in 60 weken

het Amsterdam Museum.

Zaterdag 13 oktober
• Theatervoorstelling ‘Mooi die tijd, huiselijk geluk in 1952’. Een Engel in
Nieuw-West organiseert samen met het Van Eesterenmuseum een theaterervaring
in de Van Eesterenmuseumwoning. Stap terug in de tijd en beleef huiselijk geluk anno 1952. Reserveer op engelnieuwwest@gmail.com o.v.v. huiselijk geluk 13/10 en je favoriete tijdstip.
Aanvang: 19:00 •19:30 •20:00 •20:30 •21:00 •21:30 •22:00 •22:30.
Entree gratis. Verzamelen bij het van Eesterenmuseum. Burgemeester De Vlugtlaan 125.

Zondag 14 oktober
• Zandverhalen, bewoners van verschillende generaties over het wonen in de beginperiode van de Westelijke Tuinsteden, o.l.v. Anne van Delft. Toen de paarden om de flats galoppeerden en er geen normale weg te bekennen was. Toen de Westelijke Tuinsteden één grote zandvlakte waren en daarvoor, toen de boerderijen er nog stonden.
€ 5,- . Locatie: Van Eesterenmuseum,
Burgemeester De Vlugtlaan 125

Woensdag 17 oktober
• Van Eesterengesprek # 18 over ‘Goed Wonen’. Van Eesterenmuseum, 20.00-22.00 uur, aanmelden@vaneesterenmuseum. nl, € 5,- (svp pinnen) incl. koffie/thee.

Vrijdag 19 & 26 oktober
• Rondleidingen door Broedplaats De Vlugt. 15:30 uur: Burg. De Vlugtlaan 125.
We krijgen een inkijkje in het gebouw, kunstenaars vertellen over hun werk en over Nieuw-West als werkplek. Afsluitend borrel. Toegang gratis, aanmelden: nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nl

Zaterdag 20 oktober
• Rondleiding ‘Kunst en Architectuur’ in Slotermeer. Start Van Eesterenmuseum,
13.00 – 15.00 uur, € 5,-.

Vrijdag 26 oktober
• Rondleiding ‘Kunst en Architectuur’ in de Kolenkit. Start Van Eesterenmuseum,
13:00-15:00 uur, € 5,-. Aansluitend rondleiding en borrel bij Broedplaats de Vlugt (zie toelichting 19 oktober).

Zaterdag 27 oktober
• 16:00-00:00 uur. Programma rond en in gebouwen van Rietveld en Bloemsma. Het flatgebouw ‘Westereinde’ in de Harry Koningsbergerstraat werd in 1958 gebouwd als vrijgezellenflat (architecten: Jan Rietveld en P.R. Bloemsma). Het gebouw kreeg al snel de naam ‘de Hunkerbunker’. Nog steeds wonen er alleenstaanden.
Voorafgaand (16:00 uur) is er een rondleiding langs de atelierwoningen van Rietveld en Bloemsma in de Harry Koningsbergerstraat, Henk Hienschstraat en omgeving. Vanaf 17:30 uur: programma in de Hunkerbunker. 21:00 uur afsluiting bij de Creamclub, broedplaats in twee Rietveld atelierwoningen, film ‘Een Zomer in Slotermeer’ van Remy Vlek en borrel. Aanmelden: nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nl

t/m 3 november
• Tentoonstelling ‘Pionieren in het Zand’ in het Van Eesterenmuseum. In Broedplaats De Vlugt aan Burgemeester De Vlugtlaan 125 • Vrijdag en zaterdag 11:00-17:00 uur. Gratis!

• De hele maand oktober is het Van Eesterenmuseum gratis. Alleen betalen voor de rondleidingen.
Zondag 7 en 14 oktober is het museum extra geopend en zijn de ook de rondleidingen gratis.