Kaasdammer

Verteller: Frank Neerincx
Auteur: José Stolp
Spaarndammerbuurt

Half juli 2012 is Frank Neerincx’s Kaaswinkel in de Spaarndammerstraat 123 geopend. Voorheen was hier heel lang een fotowinkel en daarna kort een Brood & Kaashuis gevestigd.

Frank Neerincx en zijn 'Kaasdammer' Foto: José Stolp, 2012

Nu is het een nieuwe, frisse winkel, met een enthousiaste eigenaar die goed kan adviseren over de vele kaassoorten die er te koop zijn. Hij werkte ruim 10 jaar in een aantal kaasspeciaalzaken als medewerker en kan dus gerust zeggen dat hij er ‘kaas van heeft gegeten’.

Kaas, kaas en nog eens kaas; en belegde broodjes natuurlijk
Frank: "Ja, het accent ligt nu nog op kaas, maar dat kan veranderen in de loop van de tijd. De lijn die ik heb bestaat uit vijf leeftijden ‘Holland Superieur kaas’ van jong tot oud. Ook oude brokkelkaas, lightkazen, komijnenkazen, geiten- en schapenkaas, heb ik in mijn assortiment opgenomen. Ik heb wel ideëen over de uitbreiding van het assortiment, maar kijk nog even de kat uit de boom. Na verloop van tijd zal blijken welke producten goed verkopen en waar vraag naar is."
"De kaas betrek ik van leveranciers uit het Groene Hart onder andere uit Bodegraven. Zoals je in de vitrine kunt zien, heb ik ook een mooi assortiment buitenlandse kazen. Franse kaas, Spaanse, Italiaanse kaas en ook Engelse kaas. Hier heb ik bijvoorbeeld een mooie Blue Stilton, een cheddar en een boerencheddar. Uit elk land kun je kaas importeren. Maar vooral Frankrijk staat er natuurlijk om bekend en om het kaasplankje na het eten. Wij Nederlanders worden wel spottend Kaaskoppen genoemd en we zijn naast Frankrijk dan ook een kaasland bij uitstek."

Openingstijden van de Kaasdammer:
dinsdag + woensdag 09.30 – 18.00 uur