Saïd Bouhaltit (Groen Links)

(Groen Links)

Voor aanvang van het gesprek dat ik met Said heb in zijn kantoor presenteert hij me zijn zelfgemaakte koekjes. Said Bouhaltit is geboren op 20 juni 1972 in het multiculturele Tanger, Marokko. Zijn talent voor wis-, natuur- en scheikunde waarin hij in Tetoun op universitair niveau afstudeerde noemt hij “Een geschenk van God “.

Copy: Said Said Said Bouhaltit Saïd: "Mensen helpen geeft een betere toekomst".

Door zijn uitzonderlijke studieresultaten in deze exacte vakken werd hij uitverkoren een vervolgopleiding Chemie in Brussel te volgen. Deze vierjarige opleiding heeft hij na twee jaar afgebroken om zijn hart te volgen. Hij vond de liefde van zijn leven en zij woonde in Amsterdam. In 2002 vestigde hij zich hier.

Door de gesprekken die hij met verschillende mensen voerde, merkte hij dat zijn hart niet bij de exacte vakken lag, maar meer bij “de mensen”. Uitzoeken waar ze recht op hebben en aan welke regels zij zich moeten houden.

En zo is hij — weer onder aan de ladder — begonnen aan een mbo opleiding sociale dienstverlening. Een vierjarige opleiding die hij in twee jaar doet. De frustratie dat zijn uitkering hem niet toestaat een opleiding op hbo niveau te volgen heeft hij weten om te buigen naar een voordeel. “Ik word vanaf de basis geïnformeerd en zo leer ik veel van alles.”

Ambitie genoeg bij Said. Hij heeft een stageplaats gevonden bij stichting de Brug. Daar heeft hij een spreekuur opgezet waar mensen met hun vragen op allerlei gebied terecht kunnen. En elke vraag wordt beantwoord. Is de kennis niet paraat dan gaat Said op zoek. Zelfstudie, doorzettingsvermogen en zijn intelligentie maken dat zijn kennis op gebied van wetten en regelgeving groot is geworden. Hij vindt het jammer te zien hoe mensen soms in armoede leven omdat ze de weg niet kennen naar subsidie en tegemoetkoming.

Hij gaat langs op scholen, moskee en buurthuis om buitenlanders op te roepen actief deel te nemen aan de Nederlandse samenleving. Nieuwsgierig te zijn naar de verschillende culturen in plaats van - uit onwetendheid vaak — elkaar te mijden. Daarom is hij zo blij met zijn plek binnen de Brug. “Ik ontmoet hier alle nationaliteiten.” Hij wil mensen helpen en het liefst in een betaalde baan.”Dan kan ik vijf dagen werken, ’s avonds studeren en twee dagen hier de mensen helpen.” Elke werkgever zou zijn handen dicht moeten knijpen met zo’n kanjer als Said.
En hij maakt nog heerlijke koekjes ook.

Auteur: Angar Veerkamp

Reactie van: Martha

Ik heb gehoord dat Said de politiek in gaat in Geuzenveld-Slotermeer. Groen links plaats 15. Voorkeursstemmen zijn altijd welkom toch. Hij is niet alleen een man met een groot hart maar heeft ook zijn gevoel op de goede plaats en een uitstekend werkend verstand met inzicht in wat verbeterd MOET worden in onze buurt

Terug naar politiekelink

Groenlinks Vrolijke politiek