Sloterplasfestival

7 Fans

Op 22 en 23 september aan de Oostoever van de Sloterplas. De NIEUW WEST PARADE opent het festival, waarna we twee dagen lang de prachtige Sloterplasoever overspoelen met swingende muziek, theater, circus en dans uit Nieuw West en de rest van de wereld. Tevens vindt in dit weekend de wereldpremière plaats van ‘Ik Driss, de musical ‘, een product van eigen bodem, gemaakt in de Meervaart.

Amsterdam Nieuw-West bestaat 60 jaar. Op 7 oktober 1952 overhandigde Koningin Juliana de sleutels van de eerste Nieuwbouwwoning in Nieuw West. In de afgelopen 60 jaar is er veel gebeurd. Amsterdam Nieuw-West is het grootste en meest kleurrijke stadsdeel van Amsterdam. Dat gaan we vieren. Daarom organiseert de Meervaart samen met een aantal partners voor alle inwoners van Amsterdam en omstreken het NEW WEST FEST. Hier ziet u alles wat Amsterdam Nieuw-West te bieden heeft op cultureel en culinair gebied, en dat is veel.

We trappen af met het Sloterplasfestival op 22 en 23 september aan de Oostoever van de Sloterplas. De NIEUW WEST PARADE opent het festival, waarna we twee dagen lang de prachtige Sloterplasoever overspoelen met swingende muziek, theater, circus en dans uit Nieuw West en de rest van de wereld. Tevens vindt in dit weekend de wereldpremière plaats van ‘Ik Driss, de musical ‘, een product van eigen bodem, gemaakt in de Meervaart. Ik Driss, opent het New West Fest in de Meervaart. 6 weken lang kunt u bij ons terecht voor een grote namen en jonge talenten. We laten zien wat Nieuw West in huis heeft met Sloterproms, Sloterdans, de Soirée Marocaine en Break a leg. Allemaal 'home made' . Daarnaast hebben wij een divers programma samengesteld met namen als Klaas van der Eerden, Charly Murphy (Eddie's broer), het fabuleuze Franse moderne circus Compagnie Sacekripa, singer songwriters als Stevie Ann, Janne Schra, Iven Cudogham en nog veel meer. Elke voorstelling wordt voorafgegaan door het New West Cafe, waar u terecht kunt voor food&drinks uit de wereldkeuken van Nieuw West en een goed gesprek over Nieuw West of het programma.

60 jaar Nieuw West, reden voor 6 weken feest. Feest met ons mee!

Festivalleiding New West Fest