Zang- en operettevereniging HUFRÉ

Oud-West

Wie weet hier meer over?

Rombout Hogerbeetsstraat 109, Hugo de Grootschool en Clubhuis Hufré Kwartier Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, juli 1983

Mijn vader, Hendrik Boltjes, was kort na de Tweede Wereldoorlog lid van de zang/operettevereniging HUFRÉ, in de Frederik Hendrikstraat?

Is er iets bekend over deze vereniging HUFRÉ?

Vriendelijke groet,

Piet Boltjes

E-mail: pboltjes(at)planet.nl

Tine de Ruiter van Steensel.

Re: Operettevereniging Hufre

Ton klene:
Ik ben ook lid geweest van deze kinderopeterrevereniging rond 1960. Dirigent was toen Henk van der Velde. Bekende vrijwilligers waren toen o.a. de familie Barendse. Heb daarna nog meegedaan in een cabaretgroepje. Deden diverse straatoptredens. met oa. Hans Malagride. Meer namen weet ik momenteel evenniet.

Beste Ton ik lees net je verhaaltje, en volgens mij bedoelde je met het cabaretgroepje de Vrolijkee 9.
Dat was het cabaret groepje dat mijn vader (Evert van Steensel en.moeder Truus ) heeft gehad. Mijn zus Gerda en ikzelf deden ook mee leuk om te lezen. Dat dit veel betekend heeft in je jeugd.

A. de Wit

hufre kwartier jaren 60

Leuk om wat te snuffelen in de buurt waar ik gewoond heb. Ik woonde in de Frederik Hendrikstraat en was lid van Hufre Kwartier. Heb ook een aantal keren mee gedaan met jeugdoperette in Marcanti Jan van Galenstraat meende ik . Ook heb ik meegedaan met gymnastiek van de heer Torenburg.
Later kwam er ook nog volksdansen bij. Heb het als een leuke tijd ervaren. Door verhuizing naar het Noorden en later naar het oosten van het land ben ik vertrokken uit Amsterdam. Soms denk ik nog aan die tijd. Herinneringen blijven levend. Helaas heb ik geen foto meer van de uitvoeringen van het operette spel en van de demo van de hr. Torenburg.

Sandra Jessurun

het droomprinsesje

Ik heb lang gezocht naar de plek waar ik op jeugdoperette zat, maar ik denk dat ik het gevonden heb! Ik heb bij 2 operettes meegedaan in de uitvoering in Marcanti. Eén daarvan was het droomprinsesje, kan me nog heel veel liedjes herinneren over prins Resus en zijn droombruid. De andere ging over het Alpenland, een meisje Nora dat ziek was en Mariette die haar hielp, ben de strekking een beetje kwijt maar ook daarvan weet ik me nog enkele liedjes te herinneren zoals die van de elfjes en de kabouters. Woonde in de Fred. Hendrikstraat en toen ik ging verhuizen naar Noord hield het voor mij op en dat vond ik vreselijk....

"Truus Blenderman

Re: gri gir

Jerry:
Jan Kuijkens heb je nog ee nfoto van GRiGRi.
Mijn oma speelde hier ook in mee maar kan niets meer vinden en welke opertette vereninging het was.
Haar naam Jo Schultze-Groothuyse

Het zou kunnen dat dat bij de operettevereniging "Franz Lehár" was. Mijn schoonzusje Truus Bording zong Gri Gri. Ik ben daar later ook lid geworden en speel nog steeds operette. Mijn broertje heeft nog op de kinderoperette gezeten van Hufre.

Tine de Ruiter van Steensel

Hufre kwartier

Leuk dit te lezen.
Hufrekwartier is ontstaan door de winkeliers uit de Hugo de Groot buurt en Frederik Hendrikstraat.Mijn vader deet veel wandeltochten in die tijd.met de Hugo de Groot school en mijn zus en ik hebben bijde jaren lang op de operette vereniging gezeten.
Ik zelf heb nog op gym van Hufre en op de handwerkclub gezeten.In de jaren 50 /60 was dit het vermaak voor de buurt kinderen.Heb er nog foto,s van,maar vooral goede herinneringen.
Ik heb tot mijn 20ste in de van Houweningenstraat gewoond.

F.H.Becker

mooie tijd

Leuk dit te lezen , ook ik heb meegedaan in een stuk of het nu muziek was of een toneelstuk, er kwamen kabouters en hofdames in voor, waar de uitvoering was weet ik niet meer , maar ik denk in de jaren 1949 /1950 .
en ook zat ik op woensdag middag op de handwerk klub en heb vele kussens borduurd.
ik was aan het zoeken en ontdekte de buurt waar ik gewoond heb van 1947 to 1953 in de Rombout Hogerbeetsstraat en ik ben van plan volgende week door deze buurt te gaan lopen en ook de Bilderdijk park en omgeving te bezoeken , foto toestel mee natuurlijk , wat zal het veranders zijn , ik woon nu in Leek en voor heen in Joure en dan praat ik over 35 jaar geleden dat ik amsterdam heb verlaten

Jan Burgers

Re: Hufre

Femia Westerbaan:
Leuk om te lezen van de Hufre, miijn vader zat bij de operette van de volwassenen samen, met mevr. Klik van de drogisterij in de 2e Hugo de Grootstraat, en een broer van Frans Vrooms,, die wel bekend was in de operette wereld, en heer Teunissen was de voorzitter, hij was behanger die hield altijd toespraken en bedankwoorden waar geen eind aan kwam, de uitvoeringen waren in het Van Nispen huis als ik me goed herinner als kind zaten wij bij Henk van de Velde zaterdagavond om 6 uur begon het mijn zusje Corrie Westerbaan had vaak een hoofdrol, assepoester en zo ik ben nooit verder gekomen als zigeunerhoofdman of kabouterhoofdman of hofdame de uitvoeringen waren meestal in Bellevue, met prachtige kostuums en pruiken, volgens mij was de penningmeester meneer Boskemper, een oud politieman. In de school in de Rombout Hogebeetsstraat, gingen we in de oorlog naar de gaarkeuken.Later ben ik daar nog een paar jaar op de MULO geweest, mijn moeder had een dameskapsalon in de 1e Hugo de Grootstraat, die is later verkocht en zijn we in Slotermeer gaan wonen.

Hallo Femia,
Je oma Cornelia was een zuster van mijn opa. Ik heb nogal wat info over de familie Westerbaan en nogal wat oude foto's. Wil je svp contact met mij opnemen, zou ik erg leuk vinden.
jburgers@kpnplanet.nl
Groeten,
Jan Burgers

Femia Westerbaan

Hufre

Bram

Hufre

Heb zelf een keer meegedaan met mijn broer W.Postma tijdens een operetteuitvoering, was gekleed als kabouter en moest op een gegeven moment zelf mijn baard vasthouden aangezien die los was gegaan. Heb er nog een fot van zelfs, uit het plakboek van mijn inmiddels overleden moeder. Uitvoering vond plaats in Bellevue theater amsterdam,Marnixstraat.

Jerry

gri gir

Piet Boltjes

Hufré

Hallo J. J. Kuijkens,

Ik kan alleen via deze site reageren.

Zijn de personen op de foto duidelijk te herkennen en zou mijn vader er tussen kunnen staan?
Hij zat ook in de periode 1946-1950 bij deze operette vereniging.

Vriendelijke groet,

Piet Boltjes
020-6934064

Hans Malagride

toneel

Ik ben Hans Malagride en heb ook bij de operette gezongen bij De Hufré.Later heb ik ,zoals Ton Klene al zegt, een soort toneelclub gehad.
Dat begon in 1966,wat uiteindelijk weer uitmondde in een experimentele
theatergroep.Veel opgetreden tot circa 1975.Ook hadden we een band.
Ik weet wel namen o.a. Tony Bakx, Martin van Eldik,Ankie Boltjes...etc.
Het zijn bij deze vereniging was een deel van mijn jeugd.
h.malagride@quicknet.nl voor meer info!

J.J.Kuijkens

hufre

Ja, de naam Hufre zegt mij wel wat. In de jaren 1946-49 zijn wij lid van de vereniging geweest. Wij hadden een gezellig clubje. We deden mee aan de uitvoering van de operette "Gri-"Gri"' Ik heb er nog een foto van.
jjan kuijkens 2009

Ton klene

Operettevereniging Hufre

Bezoeker

Hallo Louis

Dank voor je reactie.

In mijn familie zit nog een Catharina Maria Clasina Uriot.
Dochter van Jan Hendrik Uriot.
Familie van Je?

Groeten,

Piet Boltjes

Louis Uriot

Hufre

De vereniging was meer dan zang/operette. Je kon op gymnastiek, figuurzaagclub en nog meerdere clubs voor jongeren en ouderen. Ik zelf heb op de figuurzaagclub gezeten. Heb er mooie dingen gemaakt. Ik denk dat ik daar opzat omstreeks 1950 precies weet ik het niet.