Lezing over vogels door Kester Freriks

Osdorp

De Valk

Boekenweek 2009
Donderdag 19 maart, 20.00 uur
Bibliotheek Osdorp, Osdorpplein 16

Kester Freriks werd geboren in 1954 in Indonesië en woonde vanaf 1957 in Nederland. In 1979 debuteerde hij met de verhalenbundel Grand Hotel Lembang, die de ontwikkeling beschrijft van de uit Indonesië afkomstige hoofdpersoon in Nederland, in de "noordelijke stad G." Hierna schreef hij nog een groot aantal verhalenbundels en romans waaronder Ogenzwart (1997), De bruid van Elswout (1998) en Eeuwig Indië (1998).

In 1982 werd zijn biografische roman Hölderlins toren bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs voor literatuur. Hij schreef een biografie over Maria Dermoût getiteld Geheim Indië: het leven van Maria Dermoût 1888 – 1962 (verschenen in 2002).
In augustus verscheen zijn boek De valk. Over valkerij en wilde vogels. Het boek is een mix van roman, een biografie van de valk, kunst en poëzie. De valk gaat over de traditie van valkerij en de passie voor wilde slechtvalken in de natuur. In 2009 verschijnt de vogelgids Vogels kijken, met zeldzame illustraties uit de Artis Bibliotheek.
Beide boeken sluiten door hun thema uitstekend aan bij het motto van de boekenweek van dit jaar ‘Tjielp Tjielp - De literaire zoo’.