Verteller: Kees Borgsteede
Bos en Lommer

Jan van Galenhal wordt dit jaar gesloopt

De Jan van Galenstraat gaat drastisch veranderen als dit beeld verdwijnt Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 12 maart 2009

Tijdelijk

De Jan van Galenhal werd in 1967 'tijdelijk' neergezet voor de nieuwe bewoners van de westelijke tuinsteden.
En sinds 1989 is Kees Borgsteede de beheerder, samen met twee anderen.
"Oorspronkelijk werkte ik bij een pompstation; mijn buurman bij de Apollohal. Hij suggereerde mij als beheerder te gaan werken, de hele dag met sportieve mensen om me heen."
Al 20 jaar heeft Kees verschillende 'beroepen': toezichthouder, reparateur, schoonmaker, maatschappelijk werker, enzovoort.
Soms moet hij zijn EHBO-kennis toepassen; blessures komen weleens voor.

Douchen

Er gebeurt van alles in de hal, van badminton tot voetbal, van gymnastiek tot badminton, maar ook de Sporttoer en de vlooienmarkten.
"Een gekke herinnering? Op een dag was iedereen weg maar de douche liep nog steeds. Even een blik in de douchecel, daar was een zwerver zich aan het poedelen..."

Einde

In oktober 2009 gaat deze bekende reus tegen de vlakte. Hij zal plaats maken voor een nieuw hal, net zo groot maar wat moderner. Het Regionaal Opleiding Centrum gaat de nieuwe hal beheren.
Wat Kees zal gaan doen is nog een grote vraag maar, één ding is zeker, hij wil en zal blijven werken!

Gepubliceerd: 15 maart 2009

Kees Borgsteede Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 12 maart 2009