Geanimeerd debat en multiculturele klompendans

Geuzenveld
Cultuur op klompen Foto: Kees Merlijn, 22 november 2008

Jubileumfeest 25 jaar Multiculturele Huiskamer De Brug.
Het gevarieerde programma van het feest zorgde zaterdag 22 november 2008 voor een geanimeerde en vrolijke sfeer.

Stichting De Brug is op 22 november 1983 opgericht uit een gezamenlijk initiatief van de R.K. Zusters van de Goddelijke voorzienigheid die tot bovenstaande datum in het pand aan de Aalbersestraat 248a hun klooster hadden en de Paters Kruisheren. Zowel de zusters als de paters waren vanaf de jaren vijftig op allerlei terrein werkzaam in de wijk Geuzenveld-Slotermeer.

Oorspronkelijk gestart als ontmoetingshuiskamer voor alleenstaande en vereenzaamde Nederlandse ouderen is De Brug bijna als vanzelfsprekend uitgegroeid in 2000 tot een multiculturele huiskamer waar gemiddeld 10.000 bezoekers bewegingen per jaar plaatsvinden.

Bekijk op de website van De Brug de drie fotoreportages van het feest en lees het verslag van de geslaagde dag.