Sporthelden uit Geuzenveld-Slotermeer: F.C. Türkiyemspor Amsterdam

Auteur: Dennis Moors
Türkiyemsport I wie, wat, wanneer, waar Groot vuur bij het kampioensfeest.

Naam : F.C. Türkiyemspor Amsterdam
Opgericht: 1 juni 1987. Verbonden met Geuzenveld-Slotermeer: de thuisbasis van deze voetbalvereniging is op sportpark Spieringhorn. Grootste sportieve prestatie: landskampioen in de zondagamateurs hoofdklasse A, seizoenen 2002-2003 én 2003-2004. Tevens werd de titel ‘Algeheel Zondag Kampioen’, het hoogst haalbare amateurniveau in Nederland, behaald. Ambitie: de kampioenstitel in de hoofdklasse prolongeren.

De geschiedenis van F.C. Türkiyemspor begint in 1987 met de oprichting van voetbalvereniging Caglayanspor. De oprichting was een initiatief van een moskee en eerste generatie Turken die de Turkse jeugd liever op een voetbalveld zag staan dan in koffie- en theehuizen. In 1990 doopt de vereniging zijn naam om in F.C. Türkiyemspor en betrekt de club een eigen accommodatie op sportpark Spieringhorn. In de loop der jaren wordt de club groot gemaakt en uitgebouwd door topspelers van Turkse origine en 2e generatie Turken.

In 16 seizoenen sinds 1990 boekte de club grote successen zoals onder meer AVB hoofdklasse kampioen en wordt de KNVB district beker West behaald. Binnen de eerste twee jaar van promotie naar de hoofdklasse wordt de club landskampioen in de zondaghoofdklasse A.

F.C. Türkiyemspor Amsterdam heeft op dit moment de volgende elftallen:
• 4 zondag elftallen
• 2 zaterdag elftallen en een veteranen elftal
• 4 junioren elftallen
• 8 pupillen elftallen

Het zondag 1 elftal treedt aan, bij aanvang van de winnende kampioenswedstrijd seizoen 2003-2004. Foto: bron www.turkiyemspor.nl/

Trainingskamp seizoen 2003-2004, in Turkije (Belek/Antalya). Foto: bron www.turkiyemspor.nl/

Türkiyemsport II wie, wat, wanneer, waar En er wordt getraind.