Alles over West

Auteur: Juriaan Otto
SamenWest De site van SamenWest

Nog zo’n prachtige website over de Westelijke Tuinsteden: www.eigenwijks.nl/samenwest/. Deze site is een samenwerkingsverband van de bewonersorganisaties van de Westelijke Tuinsteden.

Het laatste nieuws over wat er in West gebeurt, leuke en interessante sites over het leven in de tuinsteden, informatie over het roemruchte verleden van dit stukje Amsterdam, tips over boeken, waargebeurde verhalen: je vindt het allemaal op de site van Samen West.
De site is overzichtelijk opgebouwd, zonder al te veel onnodige opsmuk. De bezoeker kan kiezen uit een aantal handige rubrieken. Een echte aanrader is het kopje Geschiedenis. In een notendop krijgt de lezer een helder beeld van de totstandkoming van de Westelijke Tuinsteden. Wist u bijvoorbeeld dat de omgeving Sloten al eerder in de boeken stond dan Amsterdam zelf.
Een andere aanrader is de rubriek Boeken. Het zal veel mensen (helaas) grotendeels ontgaan, maar er verschijnt veel interessant gedrukt materiaal over (het leven in) de Westelijke Tuinsteden.
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het heden én verleden van Amsterdam Nieuw West is een bezoekje dus echt een múst.