Elia Asaf

Auteur: Elia Assaf

Hoi: ik ben Elia Assaf.

Ik ben 12 jaar oud.
Ik ben 2,4 jaar in Nederland.
Ik woon in de Aalbersestraat Nieuw-West.

Ik kom uit Syrië. Ik zit op de school die Veerkracht Christelijke school heet. Ik zit in groep 8. Mijn school staat in Nieuw-West. Ik ben trots dat ik een goeie vriend heb en hij heet Noah van Ommeren. Er is een speelplaats en er zijn veel auto’s en ik vind dat voor kleine kinderen wel gevaarlijk. Ik vind het leuk dat we naast onze school na schooltijd Johan Cruijff kunnen voetballen. Ik mis gelukkig niets. Zaterdag heb ik een voetbalwedstrijd. Zondag ga ik op Playstation spelen. Fortnite is mijn lievelingsspelletje of ik ga op squala werken. Ik heb een zus en een broertje. Mijn broer heet Yousef, hij is 5 jaar en hij is ziek: astma. Hij heeft problemen met ademen. Mijn zus heet Maremar en zij is 15 jaar. Ja, ik voetbal soms met mijn broertje na de training van voetbal. Ik ben goed in voetbal en basketbal en een klein beetje in tennis. Ja, ik wil graag naar het Comenius College, daar wil ik heen, daar ken ik de meeste kinderen van mijn buurt. Mijn hobby is dat ik voetballer ga worden en als me dat niet lukt, dan ga ik lekker bij de politie. Over tien jaar wil ik gewoon in Nederland wonen omdat het een prachtig land is en ik hou van zeeën en bomen en dieren, dus daarom wil ik in Nederland wonen en ik ga tuurlijk op vakantie en dat was mijn verhaal. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.