Zocherstraat

Oud-West

Zocherstraat

Jarenlang daar gewoond, herinner mij de slager en de kapper, Albert Heijn op het hoekje wat later een café bistro is geworden De winkel ”Kop en Schotel” de Kruidenier op de Overtoom en de speelgoedwinkel op hoekje op de Overtoom en op de andere hoek een bordeel, bakkerij Westerbos, het Badhuis, een spaarbank op de Overtoom, waar je je spaarpotje kon brenge.
Huisarts Tan Bock, de Westerspeeltuin, de school Havo in de hoek, fam Brandenburg , fam Van Doorn ende  zelfmoord van een zoon van van Doorn, een familie waarvan een zoon Jantje heette, op een pleintje in Zocherstraat, echt sommige asociale families woonden in de straat, een autorijschool, een fietsenwinkel, een glazenwasser met zoon Hennie, de Indo familie 3-hoog op een hoek, waarvan ik de naam niet meer weet, Fam Blok.
Oase, en een ander klein frietzaakje,een vies zaakje vond ik dat altijd, Autopon, fietsen die voor je deur gejat werde.
Verder geen leuke herinneringen in mijn jeugd daar, maar als ik wel eens op de Overtoom rijdt, dan komt dit weer naar boven .