J.M. Kemperstraat

Auteur: Frits Prin

Wij woonden in de JMK op 31 beneden,

De bakker was bakkerij Brouwer naast de fietsenstalling van Sjors.

Be bakkerij zat in de van limburg stirumstraat naar de haarlemmerweg later is daar de keukenafdeling van houthandel Garnier gekomen.

Ook ik bewaar aan Carla Sinkler mooie herinneringen zij is getrouwd met Jan veraard welke ik ook in militaire dienst in den Haag kende.

Jaap de snoepwinkel tegenover Jamin had een automatiek bedacht als je geld in de gleuf gooide dan hij handmatig het klepje open, naderhand is de snackbar Stomy hiet gekomen

Naast kolenhandel Krunenberg zat een fietsverhuurder welke ook wasmachines ging verhuren hoovertjes die werden dan thuis gebracht.

In de winkel van Sinkler kwam nadat de vader van Carla blind geworden was als gevolg van suikerziekte de kort?? radio en TV toen deze in amstelveen een winkel begon kwam in de zaak een drankenhandel.

Carla heeft volgens mij 2 dochters, zij zijn nog een keer bij ons op bezoek geweest in Hoorn, vreselijk dat zij al in 1994 is overleden dan zal ze eind 40 geweest zijn

We hadden een stervoetbalster Willie in de straat die woonde op 37 2 hoog volgens mij als er gevoetbald werd was zij erbij.

Ik sleutelde veel aan auto's op straat zelfs gespoten.

De zuurman en de verse berlinerbolman de ijskar van Jamin met ronde wafel boven en onder jufrouw tengen met zoethout ouweltjes voor een cent,

Tot zover mijn herinnering aan JMK