Ooievaars in Geuzenveld - verhaal uit 2015

Auteur: Manke Nelis in Geuzenveld willem bos

Sinds 2012 ben ik gezegend met een ooievaar, die na naspeuringen bleek te zijn verbannen uit het Vondelpark omdat hij mank loopt. Dus is hij herdoopt als zijnde Manke Nelis.

Ooievaars in Geuzenveld

Zoals in het intro staat, ben ik in 2012 vriend geworden van een manke ooievaar, luisterend naar de naam Manke Nelis. Deze ooievaar is op een of andere manier verbannen uit het Vondelpark en neergestreken in Geuzenveld en wel op de Cort van der Lindenkade.
Daar krijgt hij dagelijks een portie eendagskuikens, zijn vrouw die deze voedselbank ook heeft ontdekt, komt ook dagelijks een klein portie eendagskuikens in ontvangst nemen.
Op dit ogenblik (2015) zitten Nelis en zijn vrouw om beurten op het nest daar zij weer de gelukkige ouders zijn geworden van in ieder geval twee jongen (op 13 mei).
De nieuwgeborenen zullen - als de vlieglessen afgerond zijn - ook wel voordat ze vertrekken in oktober langskomen om een voedselbuffertje aan te leggen

Dit maakt Amsterdam-West wel weer uniek; in 2014 stonden er zeven ooievaars op het gras voor onzee deur.

Er zijn verschillende filmpjes op YOUTUBE verschenen onder de titel Ooievaars Geuzenveld.