Ouderen gezocht!

Woonde u tussen 1940 en 1945 in Bos en Lommer of De Baarsjes? Voor ‘Oorlog in mijn Buurt’ zijn we naar u op zoek.

OimB - Frits Neijts - Visserschool. Bron: foto Shirley Brandeis, Brandeisfotografie.

Bij dit schoolproject staat de ontmoeting tussen ouderen en leerlingen uit groep 6, 7 en 8 centraal. Zij krijgen enkele weken les en gaan vervolgens in kleine groepjes langs bij mensen die tijdens de oorlog in hun buurt hebben gewoond (of nodigen hen uit op school).
In stadsdeel West gaan weer enkele klassen van start in Bos en Lommer en De Baarsjes. We zijn op zoek naar mensen die de oorlog daar hebben meegemaakt en die het gesprek met enkele goed voorbereide tien- en elfjarigen willen aangaan. Om de kinderen te vertellen over de oorlog in hun buurt, opdat zij uw verhaal als erfgoeddrager mee zullen nemen in hun leven. Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Shirley Brandeis op s.brandeis@upcmail.nl of 0626140255. Zie ook www.oorloginmijnbuurt.nl.