Café-slijterij 't Admiraaltje

Wie weet er meer over?

Bos en Lommer

Bestond dit café al in 1948?

De Boomkerk met rechts op de hoek een café Foto: oude ansichtkaart, datum onbekend. (De Haarlemse tram reed er toen; dus deze foto is van voor 1956)

Wie weet of het café-slijterij 't Admiraaltje op de Admiraal de Ruijterweg 404 (naast de Boomkerk, op de hoek van de Van Gentstraat) er al in 1948 was?

Op de oude ansichtkaart (datum onbekend) is de bovenleiding van de Haarlemse tram te zien, dus deze foto is van voor 1956.

Graag een reactie van een buurtkenner.

Gerard van Ham

Gaaf

Deze verhalen ken ik. Ik ben van 1948 tot 1970 opgegroeid op de bos en lommerweg, wij moesten ook naar de boomkerk. En inderdaad naast de kerk Maria meisjesschool en dan café modern met gehaktballen en hard gekookte eieren. Ook de speelgoed winkel was er toen, ik mocht er elke maand een dinky toy auto kopen. Op de terugweg naar huis via het rode veldje en hofwijckstraat naar huis. Mijn eerste vriendinnetje kwam van de admiraal de ruyterweg, Anneke Buddelmeyer, wie kent deze familie nog,

Trees Veerkamp

Boon religieuze winkel, daarna speelgoedwinkel

Ik weet zeker dat er in 1948 geen cafe iin dit pand was gevestigd. De familie Boon had er toentdertijd een winkel in religieuze artikelen en schoolartikelen. Later werd het een speelgoedzaak. Deze
was later gevestigd op de Heilige Weg in Amsterdam.

Martin van der Aar, geboren Wiltzanghlaan 5-1e Amsterdam

Café Admiraaltje

in mijn jeugd, geboren 1958, was het een speelgoedwinkel

Theo van Genne

re: speelgoedwinkel Boon

Ja dat klopt we woonden van 63-65 in de Doggersbankstraat en kochten bij Boon de speelgoedjes voor onze zoon.Waren aardige mensen.

Leon de Laat

Café, speelgoedwinkel BOON, Café

De speelgoedwinkel van BOON zat er van '35 -'79, daarvoor zat er een café(in ieder geval al in'22).
Na '79 zat er ook een café, oa van Herman Kampmeijer

Richard Ramaker

Ansichtkaart (datum onbekend)

De kaart is nummer 34 uit een serie van 40 kaarten van R.K. Kerken en hun interieurs die uitgegeven werden ter gelegenheid van het 27ste Internationaal Eucharistisch Congres van 22-27 juli 1924 in Amsterdam

Ron Stoeltjes

Re: Pand Admiraal de Ruyterweg 404 van Gentstraat 2-4

Henri Gosen:
Het plaatje dat hier is afgebeeld stamt van voor 1920 de opbouw van de Maria school is er nog niet en het pand er naast Admiraal de Ruijterweg 412-416 zien we ook niet links naast de Mariaschool staan.In het pand hoek van Gentstraat Admiraal de Ruijterweg zat in ieder geval in de eind jaren vijftig tot half jaren zeventig de firma Boon met o.a speelgoed. In die periode zat er geen horeca of dat voor WO II wel het geval was weet ik niet maar in ieder geval in de eind jaren 70 kwam in het pand 't Admiraaltje.

Ik heb in de van Gentstraat op nr. 41hoog gewoond boven de kolenboer, zijn er later mee gestopt, de dochter van Boon was vroeger de vriendin van mijn jongste zus, later na het overlijden van haar broer zijn ze verhuisd naar Leiden. Mijn moeder heeft nog in het Admiraaltje gewerkt achter de bar. De barkeeper, later de eigenaar heeft nog in de Panorama gestaan, omdat hij gigantisch veel was afgevallen, hij kon alleen in Amerikaanse auto's rijden.

theo van genne

Re: RE;Admiraaltje

Sorry was in 64

Theo van Genne

RE;Admiraaltje

Dat is ook toevallig dat je het hebt over cafe Modern daar heb ik in 74 mijn vrijgezellen avond gevierd uiteraard met biljarten ebij ik woonde toendertijd in de Doggersbankstraat.

Joop

Adm. De Ruyterweg e.o.

Vanaf de foto gezien links vlak naast de kerk/school zat ook een cafe. Ik geloof dat het cafe Modern was. Wij moesten altijd op zondag naar deze kerk, de Boomkerk ( van 1948 - 1968 ), toen wij wat ouder werden gingen wat vrienden en ik altijd eerst 5 min de kerk in om te kijken welke priester de mis deed, dan naar cafe Modern biljarten. Na ca. 20 min ging een van ons weer de kerk in om te kijken welke priester de preek deed en ongeveer waar de preek over gaat. En wij maar biljarten. Als wij dan weer thuis kwamen na de kerkgang werd altijd gevraagd: wie deed de mis, de preek en waar ging het over. Mijn moeder ging altijd naar een mis die eerder was, er waren wel drie missen op de zondag. Ook heb ik daar jaren de krant bezorgd en ook altijd het wieringsweekblad. Ook ging ik als bleekneusje mee, vanuit de kerk, zes weken of langer met Licht en lucht in Bakkum en Boxtel, vrezelijk. En de drumband ik als paukenist was ook leuk. Dit is een beperkte omschrijving van mijn belevenissen van dit stukje adm. De Ruyterweg. Wij woonden in de Reinaert de Vosstraat hoek Adm. de Ruyterweg.

Richard Ramaker

R.K. Boekhandel "de Heraut

Ik heb een ansichtkaart uit 1938 uitgegeven door R.K. Boekhandel "de Heraut" met een afbeelding van de Boomkerk uit 1938 waarop ook de Boekhandel "de Heraut" afgebeeld staat en de laatste verbouwing van de St. Mariaschool uit 1929 door de Architect K.P. Tholens (d.w.z. het plaatsen van een extra verdieping op de Mariaschool). Ik ging vanaf 1950 daar naar school en kende alleen de speelgoedwinkel van Boon.

Walter Hackenbroich

de Boomkerk.

Ik heb vanaf 1962 tot 1976 in de Kijkduinstraat gewoond. Wij gingen naar de Frederik van Eedenschool op de binnenplaats. In die tijd was het hoekpand de speelgoedwinkel van BOON. Dat was in die tijd een respectabele zaak die meerdere filialen in Nederland had. Ze hadden een heel leuk logo; de letters waren zo gerangschikt dat het woord BOON op een stoomtrein leek. Aardige man ook; als je stond te treuzelen werd hij niet boos. Joden, blijkt achteraf. Die houden van kinderen. Later een herriekroeg geworden. Ik zou meneer Boon toch wel liever terug hebben.

rjv

Re: Re: Admiraaltje

Ger Brand:
De naam van de bakker was volgens mij bakker Vente. Namen van de bewoners weet ik helaas niet.

.> Bakker Vente (brood) heeft deze zaak rond 1960 overgenomen van de fam. Verwer. Deze hadden toen een zoontje van ca. 6 jaar: Jaap of Japie.... Deze warme bakker zat naast de melkhandel van Salentijn. Iets verder terug (nr. 421??) zat ook nog een banketbakker (naam onbekend) naast een
fabriekje/handel in lampenkappen.

Arie Haagsma

Re: Re: Admiraaltje

Ger Brand:
Arie Haagsma:Beetje schuin t/o Admiraaltje, richting sloterdijk had je in de begin jaren 60 een bakker zitten, ben erg nieuwsgierig naar die naam en de naam van het gezin wat er boven woonde. Als iemand het huisnummer weet en dit wil vermelden?? kom ik via het archief/woonkaarten wel achter de namen. BVDDe naam van de bakker was volgens mij bakker Vente. Namen van de bewoners weet ik helaas niet.

BEDANKT

Ger Brand

Re: Admiraaltje

Arie Haagsma:

wilma geldof

Bedankt!

Heel erg bedankt voor de reacties. Café-slijterij 't Admiraaltje zat hier dus vóór 1948 en heel veel later weer. Jammer, ik zal een ander café-slijterij zoeken voor mijn verhaal. Nogmaals: heel erg bedankt!
Hartelijke groet,
Wilma Geldof

Arie Haagsma

Admiraaltje

J.Koper

cafe-slijterij 't admiraaltje

vanaf begin 1933 heb boven het cafe gewoond op de eerste etage. Begin 1944 is de eigenaar overleden en zijn vrouw heeft het cafe nog een paar jaar voortgezet.Na 1945 was er boekhandel de heraut (fa. Boon) en daarna speelgoedwnkel.
Van het cafe hebben wij nooit overlast gehad

Henri Gosen