Dubbelpremière van Circus Elleboog

Een groot succes!

Laan van Spartaan

Voor twee uitverkochte zalen speelden de jonge artiesten van Circus Elleboog afgelopen weekend hun nieuwe shows ‘Flip da Script’ en ‘Windst’.

Beeld uit de voorstelling Fotografe: Marjory Haringa

Het première publiek werd verrast met meer dan circus. B-boys showden vette breakdance, frêle meisjes dansten klassiek en er stak ook nog eens een echte storm op die alles en iedereen omver blies! De circuskunsten waren van hoog niveau, wat heel wat oh’s en ah’s opleverde. En ook aan applaus ontbrak het de stralende artiesten niet. Met hun bijzondere acts wisten ze in het nieuwe circusgebouw van Elleboog keer op keer het publiek in te pakken.

Regisseurs Vera Beers (Flip da Script) en Jochem van Stiphout (Windst) mogen trots zijn, op hun shows en op hun spelers. Beide shows maakten op geheel eigen wijze duidelijk dat hedendaags circus zoveel meer is dan alleen het uitvoeren van knappe circuskunsten. Met een mix van circus, theater en dans (van hiphop tot ballet) schotelde Circus Elleboog het publiek twee voorstellingen voor die verbaasden, ontroerden en vermaakten.

Flip da Script, de voorstelling van de Ellebooggroep uit Amsterdam Zuidoost, beet explosief de spits af met puur hiphop circus. Deze moderne voorstelling liet zien dat hoe verschillend iedereen ook is, samen kan je er één groot feest van maken. Eenwielers, acrobaten en dansers raasden voorbij, maar er waren ook prachtige, ingetogen acts die de voorstelling de juiste balans gaven.

De Ellebooggroep uit Amsterdam West nam na de pauze het stokje over. Met een rustige, magische act werd het publiek aangenaam een show ingetrokken die steeds wervelender werd. Wapperende haren, wegwaaiende kranten en slangenmeisjes, acrobaten en jongleurs die de toenemende wind trotseerden. Windst bleek met recht de ondertitel ‘de overtreffende trap van wind’ te dragen. Na afloop kwamen de uitgelaten spelers, de speciale genodigden en het enthousiaste publiek samen op het zonnige binnenplein bij Circus Elleboog in Amsterdam West. De jonge artiesten werden overladen met complimenten en bloemen.
Uit een van de voorstellingen Fotografe: Marjory Haringa

Dankzij zijn nieuwe onderkomen is het voor het Amsterdamse jeugdcircus voor het eerst in zijn bestaan mogelijk geweest om zo groots en in eigen huis in première te gaan. En niet met één, maar met maar liefst twee voorstellingen tegelijk. Hart van het nieuwe circusgebouw aan de Laan van Spartaan is namelijk de prachtige theaterzaal waar tot 130 man publiek in kan en waar de nieuwste technieken zijn toegepast voor hedendaags circustheater.

De kop is er af. De spelers van Flip da Script en Windst staan alweer in de startblokken voor verdere repetities en verfijning van hun shows. Komend jaar zullen ze er mee op verschillende festivals en in diverse theaters staan. Speeldata en locaties zijn op http://www.elleboog.nl te vinden.