Zing mee in het Pluspunt!

Zangkoor Geuzenveld heeft plaats voor nieuwe leden

Amsterdam Nieuw-West, Geuzenveld

Van vierstemmige liederen tot vrolijke moppen, van een klassiek stuk tot een meezinger als ‘Aan de Amsterdamse grachten’. Ze zingen in het Engels, Nederlands en Duits, maar ook voor een Russische of Spaanse tekst draaien ze bij zangkoor Geuzenveld hun hand niet om. Het koor heeft ruimte voor nieuwe leden die houden van zingen én van lachen.

Samen zingen

Samen zingen

Onder de bezielende leiding van dirigent Dennis Thompson zingen de sopranen, alten, tenoren en die ene bas iedere dinsdagochtend uit volle borst, waarna een lekker bakkie koffie in de ontmoetingsruimte volgt. Iedereen is van harte welkom bij het koor dat open staat voor het zingen van liedjes uit allerlei culturen. De huidige leden zijn tussen de veertig en tachtig jaar oud, maar jonger of ouder is ook van harte welkom.

Nieuwe dirigent
Het koor bestaat al sinds 1982 en begon indertijd in het inmiddels gesloopte buurthuis (zoals dat toen nog heette) op het Lambertus Zijlplein. Toen een paar jaar geleden de tweede dirigent met pensioen ging, dreigde het koor ter ziele te gaan. Maar dat wilde sommige leden echt niet laten gebeuren, dus zochten en vonden ze in Dennis Thompson een nieuwe dirigent en zongen ze vrolijk verder.
Dennis komt uit Amerika en woont sinds een paar jaar op de rand van Geuzenveld. Hij is muziekleraar op een middelbare school en geniet daarnaast enorm van de wekelijkse uurtjes in het Pluspunt. “Ik vind het geweldig om met deze mensen te werken, zij leren mij veel over Nederland. Veel liedjes hebben een geschiedenis die de leden van het koor kennen en ze kunnen er prachtig over vertellen.”

Noten lezen niet nodig
Flexibel zijn ze ook bij het koor. Toen een van de leden geblesseerd was en tijdelijk niet naar het Pluspunt kon komen, werd het hele koor voor een keertje verplaatst naar verzorgingshuis De Drie Hoven. “Geweldig was dat! Ervaring is bij ons niet nodig, motivatie wel. Onze leden zetten zich in voor het koor en zijn er altijd. Ook als het sneeuwt zoals de laatste weken is iedereen gewoon van de partij. Maar je hoeft geen noten te kunnen lezen om mee te doen,” aldus Roel Dijk, de enige heer van het koor die hoopt op wat versterking.

Zingen is gezond
“We streven naar kwaliteit, maar bij ons gaat het niet alleen om het niveau van de zang - al haalt Dennis natuurlijk wel het beste uit iedereen naar boven - het gaat vooral om het plezier en de ontmoeting. Van zingen blijf je gezond,” concluderen de leden tevreden.
Dus voor wie vrolijk en gezond wil zijn én blijven: kom gerust een gratis proefles volgen op dinsdagochtend van 11.15 tot 12.45 uur in het Pluspunt/het Huis van de Wijk Geuzenveld aan de Albardakade 7. Dat kan door gewoon binnen te lopen op een dinsdagochtend en mee te doen. Maar aanmelden kan ook bij Marja Stokman via telefoonnummer 020-6116722 of mail: Marjaen Klaas. Wie daarna verder wil zingen, betaalt ongeveer 12 euro per maand voor de wekelijkse les.

Gepubliceerd: 18 februari 2013