‘We begroeten elkaar weer op straat’ (vervolg)

Brunchen in Buurtentree helpt buurtgevoel verbeteren

Slotermeer

De eerstvolgende brunch in het nieuwe jaar is op dinsdag 8 januari van 10.30 tot 12.00 uur in de Buurtentree aan het Adriaan van Oordthof. Alle bewoners uit de Louis Couperusbuurt zijn van harte welkom!

Samen opruimen

Samen opruimen

Nadat iedereen geholpen heeft bij het afruimen van de prachtige versierde tafel wordt het langzaam rustiger in de BuurtEntree. Alleen vanuit de keuken schalt nog muziek. Sheralda (12) en Valentina (13) zingen lustig mee en werken ondertussen de vaat weg.

Voor het vrolijk zingende duo is het alweer de zesde week van hun stage-opdracht voor de opleiding Zorg en Welzijn van het Nova College dat vlakbij zit. In het nieuwe jaar komen andere jongeren van hun school helpen bij het klaarzetten van de brunch. De meiden zullen de stage zeker aanraden. Valentina: “Ik ga hier wel naar school maar ken de buurt eigenlijk niet. Het is heel leuk om te ontdekken wat voor mensen hier wonen en dat we kunnen oefenen met serveren, enzovoort. Soms praten de bezoekers wel over saaie onderwerpen hoor, zoals huurprijzen… Dat is echt alleen interessant voor volwassenen, maar als ze zien dat we ons vervelen praten ze weer met ons.”

Eigen kracht
Vanaf januari gaan bewoners en scholieren de brunch zelfstandig organiseren. De rol van Eigenwijks wordt dan kleiner. Trekker van de brunch wordt bewoonster Ziynet Isik. “Veel van de bezoekers zijn wat ouder en ik vind het contact met hen leuk. Ouderen hebben vaak mooie verhalen en luisteren heel aandachtig. We hebben in het afgelopen jaar een speciale band met elkaar opgebouwd.” Voortaan gaat Isik de boodschappen doen en samen met twee scholieren van het Nova College de brunch verzorgen. Stralend zegt ze: “Dat gaat helemaal lukken.”

Ook zal opbouwwerker Peter Spruijt van Eigenwijks af en toe aanschuiven bij de brunch. “Ik wil samen met bewoners bedenken of we nog meer activiteiten kunnen organiseren, waardoor mensen meer binding krijgen.” Spruijt heeft er zin in: “Het belangrijkste recept voor succes en saamhorigheid in een buurt is dat bewoners goed met elkaar overweg kunnen en dat lijkt hier zeker het geval.”

Klik hier om het eerste deel te lezen.

Gepubliceerd: 6 januari 2013