Minivakantie in eigen wijk

1 Fan

Het grasveld aan de Burgemeester Vening Meineszlaan was het weekend van 9 en 10 juni 2012 weer het decor van de Buurtcamping Slotermeer.

Een echte camping Foto: Shirley Brandesi, 8 juni 2012

Na twee eerste bescheiden buurtfeestjes in 2004 en 2005 wordt sinds 2006 elk jaar een buurtcamping georganiseerd op het gras naast de Harry Koningsbergerstraat. Een feest met een podium, een programma, met geplande en spontane optredens, met lekker eten en lekker drinken, met veel creativiteit en met elk jaar weer wat nieuws op de tweedaagse agenda. Twee dagen ja, want de buurtcamping is een echte camping.
En dus sloegen zaterdag 9 juni de diehard-tentbezitters rond het middaguur de eerste haringen de grond in. Daarna was het tijd voor de opening door wethouder Jesse Bos op het enorme houten kunstwerk dat de Westerpost omgedoopt heeft tot Arc de Slotermeer. Bos jubelde de bewoners toe, sprak hoe prachtig het is om samen iets te ondernemen – “dat bindt!”- en was blij dat de grote tent die een dag eerder de lucht in was gevlogen weer stond.
Na de symbolische, wethouderlijke handeling (een megagrote houten haring in de grond timmeren) ging de minivakantie in eigen wijk echt van start. Met kindertheater Hatseflats, een buurtquiz, een ruilbeurs (voor speelgoed en kinderkleren), touwtrekken, flamencodansen, een kinderdansbattle, een spelletjesparcours en workshops Lachen, Yoga en Tai Chi. En natuurlijk was er voetbal. Zelf voetballen op de camping of de EK-wedstrijd Nederland- Denemarken bekijken.
Sommige highlights uit eerdere buurtcampingedities zijn gebleven: de gezamenlijke avondmaaltijd (samengesteld door de bewoners zelf), het kampvuur en het ontbijt aan lange tafels op zondagmorgen. Dit keer met accordeonmuziek. En dit keer ook weer met een geslaagd doel: buurtbewoners van alle leeftijden, achtergronden en culturen met elkaar in contact brengen en elkaar op een aangename manier leren kennen.

De Buurtcamping Slotermeer werd aangemoedigd en financieel mogelijk gemaakt door stadsdeel Nieuw-West, Eigenwijks en de Alliantie en vooral door de onmisbare inzet van vele buurtbewoners. Voor een impressie zie http://buurtcamping.yubby.com en http://www.meerwaldt.nl

Inclusief straatmuziek Foto: Shirley Brandeis, 9 juni 2012