Schoonmaakactie Overtoomse Veld

Auteur: Eigen Haard
7 Fans

Woensdag 14 maart 2012 komen bewoners en hun kinderen in Overtoomse Veld in actie om hun buurt op te ruimen. Eigen Haard en samenwerkings-partners organiseren deze schoonmaakactie om samen met bewoners te zorgen voor een prettige leefomgeving: een buurt die schoon, heel en veilig is.

De kinderen van de VoorUit muziekband trommelen de buurt op om aan de slag te gaan. Daarna ruimen de buurtkinderen samen met hun ouders het zwerfvuil in de binnentuinen en de buurt op, vegen ze de stoepen en maken portieken schoon. Na de schoonmaakactie maken de kinderen samen met een kunstenaar een kunstwerk van afval. Door middel van verschillende spelletjes leren ze spelenderwijs meer over afval en het effect van afval op straat. Een voetbaltoernooi sluit de dag af.

Eigen Haard organiseert deze schoonmaakactie in samenwerking met stadsdeel Nieuw-West, stichting EigenWijks, AraCora, Cordaan, project VoorUit, politie Amsterdam-Amstelland en hovenier Van der Tol.

Programma
12.30 – 13.00 uur Optrommelen buurt met de VoorUit muziekband
13.00 – 13.15 uur Muzikaal welkom
13.15 – 14.15 uur Schoonmaakactie
14.30 – 16.00 uur Kunst, spelletjes en voetbal

Waarom een schoonmaakactie?
Een prettige buurt is schoon, heel en veilig. Een schoonmaakactie geeft bewoners een frisse start. Het maakt ze bewust van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving. En het laat zien hoe prettig een schone omgeving is. In het kader van ‘jong geleerd is oud gedaan’ krijgen kinderen een actieve rol in het schoonmaken.

Schoonmaakacties zorgen daarnaast voor een goede samenwerking. Van wijkpartners, zoals het stadsdeel of de bewonerscommissie, maar ook van bewoners onderling. Bewoners leren elkaar beter kennen, waardoor ze elkaar makkelijker aanspreken. Dit zorgt voor sociale verbondenheid.

Over Eigen Haard
Eigen Haard zorgt voor goede en betaalbare huisvesting in de Metropoolregio Amsterdam voor mensen die dat het meest nodig hebben. Samen met partners werkt Eigen Haard aan vitale wijken in een gezonde regionale woningmarkt. Eigen Haard beheert ruim 61.000 woningen en bedrijfsruimten.