Broedplaats De Vlugt - Salve

Verteller: Niek de Wit
Niek de Wit op het voorplein van Broedplaats De Vlugt Foto: oktober 2011

Annick van Ommeren-Marquer:
Kunst is mijn passie, in allerlei vormen, van glas tot schilderij, van brons tot aquarel. In onze buurt is er te weinig aandacht geweest voor kunst de laatste jaren, daarom ben ik blij dat Broedplaats de Vlugt erbij gekomen is en kunstenaars hun meesterwerken kunnen vertonen. Al jaren maak ik foto’s voor het Geheugen van West, een site die de sociale cohesie wil versterken en allerlei activiteiten in de buurt aandacht wilt geven.
Het lijkt mij erg leuk om iedereen van Broedplaats De Vlugt aandacht te geven. Vandaag laat ik Niek de Wit aan het woord.

Salve: studio Amsterdam
Als kleur- en klanktechnicus houdt Niek de Wit van Studio Salve (Service in Audio Lighting and Visual productions in Every way) zich bezig met het uitlichten van de balans tussen techniek en onveranderlijke natuurkundige wetten. Ook dingen een eigenzinnig ontwerp en autonome producties mee in zijn uitgebreid repertoire.

Melkweg en Dood Paard
Hierbij laat de licht- en geluidskunstenaar zich inspireren door verschillende en uiteenlopende disciplines. Van (vertel-, dans- en muziek-) theaterproducties tot metalbandoptredens; van Carré tot Melkweg en van tempel tot stationshal of tramremise. De audio- en lichtman wandelt niet alleen achter de schermen rond, maar bepaalt tevens vorm en geluid van een voorstelling. Niek verzorgde producties voor onder andere de Stadsschouwburg Amsterdam, het Mariinsky Ballet, Carver, Dood Paard, het Tropentheater, theatergroep Delta en menige combo/band.

Iedereen is welkom
In de Vlugt gaat hij een opnamestudio verwezenlijken waarmee hij de ‘gewone burger’ de kans wil geven zich een plaats in het ‘Nederlandsch Culturele Landschap’ te verwerven. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond, cultuur, genre en stijl. Daarom heeft hij studio amsterdam opgericht en heeft hij een professionele
opnamestudio gebouwd met een ruime Live Room, 2 Amp Rooms, een
Drum/Vocal Room en Control Room. Dus: muzikanten en klankartiesten, er