Taart en boeken

De Nieuwe Boekhandel bestaat donderdag 8 september 1 jaar!
Als dank voor de klandizie krijgen alle klanten een stuk van de heerlijke De Nieuwe Boekhandel-taart.

Hopelijk wordt het tweede jaar net zo druk en onstuimig als het eerste! We hebben alvast een tweede kassa geïnstalleerd èn ons team versterkt met Folco de Jong, een enthousiaste en betrokken boekverkoper met jarenlange ervaring.

Het programma voor de komende weken:

- Feestelijke boekpresentatie Ontslag – maak er werk van, vrijdag 9 september
Ciska Pittie en Caroline Harder, twee gepassioneerde loopbaancoaches, zien mentale weerbaarheid als het belangrijkste antwoord op ontslag. Na de uitreiking van het eerste exemplaar is er een forumdiscussie onder leiding van Gijsbert van Es (NRC Handelsblad). Tijd: 15.30-17.30 uur. http://www.ontslag-maakerwerkvan.nl

- Kinderboekenschrijver aan het werk, dinsdag 13 september t/m dinsdag 4 oktober
Op eigen initiatief werkt Niels Rood drie weken lang elke dag live in De Nieuwe Boekhandel aan zijn vijfde boek over dolfijnen. Op een scherm kun je direct zien wat hij schrijft. Als je zijn boek dan vast bestelt, krijg je een gesigneerd exemplaar! Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. http://www.nielsrood.nl

- Innovatielab in De Nieuwe Boekhandel, dinsdag 13 september t/m zaterdag 24 september
Een opstelling van diverse eReaders, een iPad, een iPhone en andere apparaten waar je digitaal op kunt lezen. Twee weken lang kun je hier je licht opsteken over de nieuwste toepassingen en van alles uitproberen. Ook voor kinderen!

- Televisieopname in De Nieuwe Boekhandel, woensdag 14 september
We hebben zomaar de hoofdprijs gewonnen in de landelijke Pinkampioenschappen! Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen vond De Nieuwe Boekhandel – pin-only – één van de veiligste en meest efficiënte bedrijven van Nederland en heeft ons daarvoor beloond met een tv-commercial, die in oktober tijdens de Weken van de Veiligheid op alle Nederlandse zenders te zien zal zijn. Normaal gesproken is dit natuurlijk onbetaalbaar voor een klein bedrijf als het onze en we zijn dan ook ongelooflijk blij met deze gratis reclame. We zoeken nog een klant die in het filmpje wil figureren!

- De Nieuwe Leeskring bespreekt Laurent Binet, woensdag 14 september
Over HhhH, Himmlers hersens heten Heydrich zei een klant: ‘Fascinerend boek van begin tot eind over de architect van de holocaust. Zijn opkomst en ondergang worden prachtig en origineel beschreven, met daarin bijzonder veel aandacht voor de menselijke factor bij zowel het nazikopstuk Heydrich als bij diens slachtoffers.’ De avond wordt geleid door ervaren leeskringleider Maartje Hezemans. Aanmelden kan in de winkel of via een mailtje, meedoen kost € 7,50. Voor een drankje en wat lekkers wordt gezorgd. Tijd: 19.00-21.00 uur.

- Feestelijke boekpresentatie CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen en mannen, donderdag 29 september
De auteurs Mirjam van Immerzeel en Willemijn van Benthem gingen op zoek naar het geheim van een topcarrière. Ze lezen korte passages uit hun boek voor, houden een wervelende quiz om kennis over de top te testen bij de aanwezigen, en zullen met trots een exemplaar voor je signeren. Tijd: 16.30 – 18.00 uur. http://www.ceome.nl

- Bos en Lommer voor beginners, zaterdag 1 oktober
Een rondleiding op de fiets onder begeleiding van voormalig stadsdeelvoorzitter en historicus Hans Luiten. Verzamelen met koffie en thee in De Nieuwe Boekhandel om 15.00 uur, daar terug om 16.45 uur. Meedoen kost € 8,50. Kaartjes nu bij ons te koop! http://www.boloboost.nl

- Kinderboekenweek, woensdag 4 t/m zaterdag 15 oktober
Het motto is Superhelden, over dapper durven zijn. Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Bert en Bart redden de wereld krijg je cadeau bij elke aankoop vanaf € 10,-. Voor het kleine broertje of zusje hebben we een groot boek voor een klein prijsje: De prins op het witte paard, van Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing kost maar € 5,- We hebben de kinderboekenafdeling groter gemaakt en er staan nu nog véél meer ongelooflijk prachtige kinderboeken! http://www.kinderboekenweek.nl

- Claudia Jong leest voor uit Wolfje, zaterdag 8 oktober
Tijdens deze Kinderboekenweek vol dappere helden hebben wij natuurlijk ook een zeer heldhaftige jonge schrijfster in huis, die uit haar eerste kinderboek komt voorlezen: Claudia Jong. Ze leest uit Wolfje, een grappig, spannend en ontroerend boek over een meisje en een oude zwerver met een rode baard. Leeftijd: vanaf 9 jaar. Tijd: 15.00-16.30 uur. Toegang gratis. Het optreden is ook opgenomen in de Bos en Lommer Kunstroute die in dit weekend wordt gehouden. http://www.claudiajong.nl

- Superheldenschrijvers op tournee, dinsdag 11 oktober
Zes stoutmoedige kinderboekenschrijvers waaieren uit over basisscholen in Bos en Lommer en de Baarsjes en komen na schooltijd in De Nieuwe Boekhandel hun boeken signeren. Het zijn Manon Sikkel, Victoria Farkas, Marlies Slegers, Hartog & Hartog en Jette Carolijn van den Berg. Dit wordt een spektakel! http://www.dutch-media.nl

Voor meer informatie, boekentips of bestellingen: kijk op onze website http://www.denieuweboekhandel.nl

De Nieuwe Boekhandel | Bos en Lommerweg 227 1055 DT Amsterdam
info@denieuweboekhandel.nl | 020-486 77 22