Monumenten in West

Dertien gebouwen in Nieuw-West op gemeentelijke monumentenlijst

De scheve balkonnetjes van het monument het A.H. Gerhardhuis aan de Slotermeerlaan wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 2007 Foto: Jan van Zijp, 2007 Foto: Jan van Zijp Door: Jan van Zijp

De Slootermeerschool, het Gerardhuis en de Sint Sharbilkerk zijn drie van de dertien gebouwen in Geuzenveld en Slotermeer die zijn toegevoegd aan de gemeentelijke monumentenlijst. Gebouwen op de monumentenlijst worden beschermd tegen sloop of ingrijpende renovatie. Bureau Monumenten en Archeologie, beheerder van de monumentenlijst heeft de afgelopen twee jaar waarderingskaarten gemaakt voor Nieuw-West. Op basis hiervan zijn de dertien gebouwen geselecteerd in Geuzenveld en Slotermeer, in de woonwijken die tot stand zijn gekomen op basis van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP). Woningeigenaren zijn hierover sinds januari 2010 geinformeerd. De eigenaren hebben geen bezwaar gemaakt.

Maar ook andere gebouwen in West en Nieuw-west staan op de lijst.
Link naar: 134 monumenten in Amsterdam