Willem Molengraafstraat

Auteur: Linda van der Horst

Leuk deze site te ontdekken. Ik kwam in Slotermeer in de Willem Molengraaffstraat wonen met mijn ouders en broer in 1969. Het eerste gezin uit de Jordaan in een lerarenflat. (ACOB) Het werd ons goed ingewreven dat we er niet "hoorden". We hoorden in de Jordaan en daar hadden we vooral moeten blijven want wij waren ordinair. Mijn broer en ik hadden geen deel van leven en werden getreiterd door de zogenaamde goed opgevoede buurtkinderen.

Helaas heeft mijn broer (Corry van der Horst) de "betere tijden" in Slotermeer niet lang mogen meemaken. Hij verongelukte in juni 1970 op de overweg van treinstation Sloterdijk.

Mijn schooltijd bracht ik door op de Meerkoet en de Burgemeester de Vlugtschool. Mijn staptijd bracht ik grotendeels door in Cafe Paauwe. Wat een mega-gezellige kroeg was dat toch in de jaren 80.

Mijn vrije tijd bracht ik echter grotendeels toch in de Jordaan door ... want tja.... daar hoorde ik eigenlijk! ;-)