Bevrijdingsfeest

Auteur: Cor Preij
Bos en Lommer

De heer Cor Preij is geboren in de Jan den Haenstraat in 1936 en heeft goede herinneringen aan die straat.

Straatfeest in de Jan den Haenstraat in 1945. Foto: Nel en Cor Preij

Je kon er goed spelen en de speeltuin was om de hoek, de mensen die er woonden kende je van naam en gezicht. Maar er waren ook vervelende mensen die ons wegjaagden als we aan het voetballen waren (wat niet mocht van de politie) en slagbal met rondjes speelden. Er verdween wel eens een bal door de ramen maar dat werd dan opgelost. Hoepelen, fietsen - als je er een had - en een autoped kon je huren bij de fietsenstalling. Het was wel gezellig met een hoop kinderen op straat.
Na de oorlog was er een groot straatfeest en daar deden alle gezellige buren aan mee, met verkleedpartijen, spelletjes en daarna ook dansen. Kijk maar op de foto.
Het was een leuke tijd. Groeten van Cor Preij.

Hans Menge

Re: bevrijdingdsfeest.

Joke van Kampen-Menge.:
Geweldig om zo een mooie foto van de Jan den Haenstraat te zien.
Ik kijk recht in het gezicht van mijn vader,Willem Cristianus Menge.(wim Menge)(13-7-1914)
Volgens mij ligt mijn moeder,jo menge en haar vriendin Alie ook voor op de foto.
Mijn ouders woonde eerst in de Jan den Haenstraat,net zo als de ouders van mijn vader,
later toen er meer kinderen kwamen(3) Wim,Joke en Hans Menge,
woonden we in de Karel Doorman str.nr.103 .

Joke, mam staat tussen de twee dames in het zwart met hoed.

Arie Haagsma

Bevrijdings feest

Geachte Heer Cor,

Heeft U toevallig ook nog familie, gewoond hebbende in de Trouringhstraat te west ?? BVD voor een reactie.

Joke van Kampen-Menge.

bevrijdingdsfeest.

Cor Preij

Bevrijding

Hallo Rina,de fam Eikel die ken ik goed heb nog wel eens contact met Rietje, jij woonde naast Schenk en ik heb ook nog contackt met Dolf Weema,,leuk van je reactie,er staat nog een verhaaltje van de jan den Haenstraat moet je zoeken naar de goeie oude tijd,groeten van Cor Preij

Rina Volkstedt-Limburg

+Bevrijdingsfeest

Wat leuk die foto met tekst betr. Jan den Haenstraat. Cor Preij heb ik gekend; hij was de buurjongen van de overkant. Ik woonde met mijn ouders op nr.16- 1 hoog. Boven ons woonde de fam Eijkel. Ook ik ben geboren in 1936. Mijn lagere school was de Jacq.Perkschool in de 7 Prov.str. later Karel Doormanstraat. Nu heb ik weer contact met een paar klasgenoten van toen. Groeten aan Cor Preij van Rina Limburg.