1 Fan

Soms zorgt het werken aan een website voor een verrassingseffect; dit gebeurde dan ook een paar weken geleden

Tijdens onze vrijwilligersvergadering maakte ik kennis met Lennart, Martijn en Vincent. Zij studeren aan de Hogeschool van Amsterdam; daar volgen zij de opleiding Interactieve Media. Die opleiding richt zich op nieuwe manieren waarop mensen en bedrijven met elkaar kunnen communiceren. Het draait vooral om de interactie, dus gaat het in hun opleiding nooit over eenrichtingscommunicatie. het is belangrijk dat mensen een dialoog aangaan en samen een doel kunnen bereiken. Dit kan zijn op het Internet maar ook in de publieke ruimte.

Lennart, Martijn en Vincent zijn alle drie nu bezig aan hun derde jaar van de studie, al heel ver dus! In dat derde jaar moeten zij een Minor volgen.
[Red: Minor, een bijvak dat men studeert tijdens de bacheloropleiding in het hoger onderwijs. Bron: www.encyclo.nl]
Dit is dan een verdiepingsfase wat betekent dat zij kunnen kiezen over welk facet van hun vakgebied zij meer zouden willen leren. Samen kozen zij voor de Minor : "De sociale kracht van interactieve media". Deze Minor richt zich op het doen van gedegen onderzoek en het maken van een documentaire. Voor deze Minor zijn zij met ons, het Geheugen van West in contact gekomen.

Voor het Geheugen van West willen Lennart, Martijn en Vincent onderzoeken hoe het Geheugen van West prettiger in gebruik kan worden voor de vrijwilligers en hoe zij met de website een nog groter publiek aan kunnen spreken.
Aan de hand van interviews met de vrijwilligers en de potentiële gebruikersgroep proberen zij erachter te komen waar de kansen en de valkuilen voor het 'platform' liggen. Naast het doen van onderzoek werken zij ook aan een documentaire over het Geheugen van West. Zij hopen via deze documentaire mensen te kunnen vertellen wat de toegevoegde waarde van het Geheugen kan zijn binnen Amsterdam West.

Het was zeer plezierig voor mij om aan de documentaire mee te werken, al vond ik het best eng hoor, om gefilmd te worden. Een rijkdom is het wel om met zulke enthousiaste jongens te werken die veel ideeën voor de toekomst hebben. Het is een geweldig project.
Ik wens ze veel succes!
Annick