Een brug geslagen tussen Osdorp en Geuzenveld

Geuzenveld, Osdorp

Nee, niet een volgende stap op weg naar het nieuwe stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, maar een schakel in de werkweg voor de aanleg van de Westrandweg

De brug tussen Osdorp en Geuzenveld over de Osdorpervaart wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 11 december 2009 Door: Jan van Zijp

De werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe snelweg door de polders van Osdorp en Geuzenveld zijn in volle gang. Het voormalige boerenlandlandschap wordt nu bepaald door zandbanen, nieuwe sloten en dijken. Wanneer de Westrandweg - of verlengde A5 - klaar is in 2012 vormt deze weg een nieuwe verbinding tussen het westelijk havengebied en de Coentunnel enerzijds en de snelwegen A4 en A9 anderzijds. Met deze route wordt de A10-West ontlast van verkeer, maar wordt ook helaas een stuk natuur en landelijk Amsterdam-West opgeofferd.

De brug als schakel in de werkweg tussen de Ringvaart en de Haarlemmerweg wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 11 december 2009 Door: Jan van Zijp

Het tracé van de Westrandweg als breed litteken in het landschap tussen de Osdorperweg en de Ringvaart van de Haarlemmermeer wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan van Zijp, 11 december 2009

Cor

Prachtige spannende foto's

Jan, je kunt wel assistent fotograaf van Annick worden of invaller! De foto's zijn prachtig. Nederland is een mooi land. Ik hoop wel dat er NIET nog meer natuur opgeofferd gaat worden voor woningbouw of snelle verbindingswegen. Foto's kunnen je zo rauw met je neus op de werkelijkheid drukken.

An van Batum

Je houdt het niet tegen.