Winter in Osdorp (2)

Osdorp

Deze foto's zijn van de winter 1961-1962. De eerste foto is op het veldje achter ons huis genomen. Wij keken op een hofje. Ik denk dat het tweede huis van links ons huis was. Dat waren nog eens winters hè?

Het hofje achter De la Sallestraat Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Verder weet ik alleen nog dat ik een keer schaatsend naar school ben geweest. Het was toen spiegelglad op de weg en je kon daar dus gewoon op schaatsen.
Het was in de periode 1966-1967, denk ik. Ik zat toen op de Ichtisschool een paar straten verderop.
Ik had van die Friese doorlopers. Toen ik schaatsend naar school ging lagen die schaatsen er meer naast dan onder mijn voeten:-)
Zelf heb ik het idee dat er vroeger veel vaker sneeuw lag dan in de
laatste jaren.

Gepubliceerd: 2 februari 2009

Lees ook deel 1

Bekijk meer afbeeldingen

'Ii ben het kleine meisje op de slee met het geruite jasje Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Genoeg sneeuw ik ben het meisje met het geruite jasje Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Dus maken we een sneeuwpop Foto: collectie Annette Jansen-Nieuwenhuize

Erik Swierstra

Winter 1962/'63

Waarschijnlijk hebben de foto's betrekking op de winter 1962/'63 en niet op een jaar eerder. De winters van 1960/'61 en 1961/'62 waren gemiddeld (niet heel koud en niet heel zacht). De winter 1962/'63 was de koudste van de 20e eeuw en er was veel sneeuw. Dat is ook het beeld van bovenstaande foto's.