Wat zijn uw ‘takken’ wonderschoon

7 Fans

“Oh, het is een kerstboom!” riep een bewoner gekscherend uit. Hij kon het waarderen, de kunstboom die al enkele weken op Plein ’40-’45 aan het water staat. “Heel apart,”vindt de een. “Mooi, hoor,” aldus de ander. Maar vooral: anders, heel anders.

Copy: kerstboom1 kerstboom “Oh, het is een kerstboom!”

Een informatief bordje legt de verraste omwonenden uit dat de boom gemaakt is door Peter Doeswijk samen met leerlingen van het Nova College. Deze stand- en decorbouwers in spé hebben met de zes meter hoge houten boom, die dankzij de financiële bijdrage van het stadsdeel kon worden gebouwd, iets heel wonderlijks neergezet. Het Parool vond het daags na de onthulling een grote foto op de voorpagina waard. Een kroon op het werk van de jongeren. Een kroon op het Plein.

De unieke boom blijft tot Driekoningen staan op Plein ’40-’45