Op 2 januari 2006 zal Juriaan Otto, de komende 6 maanden, weer als projectleider optreden voor het Geheugen van West. Het Stadsdeelmanagement heeft onze roep om ondersteuning zeer serieus genomen en gehonoreerd.

Copy: samenwerking samen werken aan het Geheugen van West

Voor de drie mensen die de afgelopen maanden het Geheugen van West in stand hebben gehouden is een einde gekomen aan een moeilijke situatie. Ruud van Koert, Shirley Brandeis en Cor van Drongelen hebben soms met de moed der wanhoop, tussen alle gewone werkzaamheden door, tijd vrij gemaakt om toch verhalen te schrijven en op deze site te plaatsen opdat er, ook al was het vaak te weinig, toch met enige regelmaat een verhaal konden worden geplaatst.

De meeste schrijvers van het eerste uur waren in de afgelopen periode afgehaakt. De reden was onduidelijk.
Wat wel duidelijk was is dat het 'geheugen' nog niet echt op 'eigen benen kon staan.'

Er is sinds kort een nieuwe verhalenvertelster bij Angar Veerkamp en wij zijn ongelooflijk blij met haar. Wij, de redactie, hopen dat met de komst van Angar we weer de goede kant op gaan.

Zodra Juriaan weer actief is zullen een aantal dingen veranderen: de website krijgt ook een plek voor actuele zaken, omdat wat vandaag verteld wordt morgen alweer geschiedenis is. Verder willen we alle westelijke tuinsteden er bij gaan betrekken: zoals Sloten, Osdorp, Slotervaart en de Bos en Lommer, inclusief Westerpark. Daardoor zal er een breder publiek onstaan en er misschien ook meer schrijvers aangetrokken kunnen worden. We willen ook dat de scholen meer aandacht gaan besteden aan het 'Geheugen'. Misschien is het mogelijk dat zij verhalen schrijven op kunnen nemen in het leerpakket?

Hoe dan ook, we gaan rustig verder. Er zijn enthousiaste mensen die mee willen denken en mee willen werken en daarom hebben we vertrouwen in de toekomst. Rest ons aan u te vragen om stukjes in te sturen of u aan te melden om geïnterviewd te worden.

Het betekent dat u dan een blijvend en zichtbaar deel gaat uitmaken van de historie, bijeengebracht op deze website.
Voor reacties:

debrug@stgdebrug.nl