Ken je buur in een schoner Slotermeer’

buurt3 De eerste editie van het buurtfeest was een groot succes

Meldt u aan voor het buurtfeest van Buurt 3!

Slotermeer - Zaterdagmiddag 11 juni wordt een buurtfeest georganiseerd in buurt 3. Deze buurt ligt tussen de Haarlemmerweg, de Hemboog, Burg. de Vlugtlaan en de rotonde van de Slotermeerlaan. Na het succes van vorig jaar heeft een club betrokken buurtbewoners wederom een leuk — zelfs nog leuker! — programma samengesteld. Doel: de buurt schoonmaken en elkaar beter leren kennen.

Om 13.30 staan koffie en thee voor u klaar in de aula van de Slootermeerschool aan de Burgemeester Fockstraat 85. Na een korte kennismaking, een uitleg van de dag en toelichting op de diverse excursies die u kunt gaan volgen, wordt de dag om twee uur officieel door (milieu)wethouder Tys de Ruijter geopend. Gewapend met handschoenen, prikkers en vuilniszakken (door de organisatie uitgereikt) wordt de buurt vervolgens onder handen genomen. Wederom koffie en thee zullen er na gedane zaken — en wat zal de buurt glimmen! — voor u klaar staan op school.

Excursies

Daarna is het tijd voor vermaak. Maar liefst zeven verschillende excursies zijn er opgezet. Vanaf vier uur kunt u meelopen met de excursie van uw keuze. Voor wie meer wil weten over bomen en planten in de buurt is er een groenexcursie onder leiding van landschapsarchitect Pieter Boekschooten en bomenspecialist Pieter Enthoven. Altijd al een bezoekje willen brengen aan de moskee aan de Johannes Poststraat? Bestuursleden van de moskee verzorgen een rondleiding en vertellen u wat er binnen de muren van de moskee gebeurt. En… de Ridderbostuin is weer geopend op de oude locatie! Schooltuinmeester Sjef Szarzynski heeft zijn tuindeuren geopend. Alsook de Marokkaanse bakkerij M’Talsa aan de Burgemeester Fockstraat. Kom een kijkje in de keuken nemen! Zin in iets anders? Fotograaf Arnold Paalvast neemt u mee op foto-safari in de buurt en Westerpost-journaliste Shirley Brandeis laat u begeleid van de yell ‘Slotermeer has it!’ toerist zijn in eigen wijk. Voor ouders en kinderen die willen speuren hebben Elly Dekker, Irene Kopp en Goof Schonberg een leuke en verrassende speurtocht uitgezet. Een tocht die eindigt op een bekende plaats waar veel te doen is.

Hapjes

De dag eindigt rond vijf uur op school. In de aula is de hele dag een doorlopend programma. Er wordt een film over de beginjaren van Slotermeer gedraaid (lekker nostalgisch!) en er is een boekentafel met informatie van de verschillende wooncorporaties in de buurt. Tot half zeven ’s avonds zijn er hapjes en is er live muziek.

Informatie

Voor informatie en vragen kunt u bellen met initiatiefnemers Ad van Dam (tel.: 6147327) en Maarten Vos (tel.: 6624955). Graag wil de organisatie van tevoren ongeveer weten hoeveel mensen er komen. U kunt zich tot 4 juni opgeven bij het Steunpunt Leefbaarheid en Veiligheid aan de Slotermeerlaan 150, bellen naar 613 23 56 of een email sturen aan Buurt3@steunpunten.nl