Lekker eten hoort bij een prettig leven

Geuzenveld Slotermeer
Het nieuwe restaurant Foto: Shirley Brandeis

Restaurant A.H. Gerhardhuis vernieuwd

De Henny Meyer van Praagzaal van het A. H. Gerhardhuis is geheel vernieuwd en staat open voor bewoners, ook van buiten het verzorgingshuis van de OsiraGroep. “We lijken nu wel een grand café.”

Er is proef gezeten op verschillende stoelmodellen, kleurenstalen zijn uitvoerig bekeken en van commentaar voorzien. Bij de vernieuwing van het restaurant van het A.H. Gerhardhuis – de Henny Meyer van Praagzaal genaamd – is men niet over één nacht ijs gegaan. “We wilden dit al jaren,” vertelt manager Arie Verhaar. “Het restaurant was verouderd.” In alle lagen van de organisatie mocht men laten weten waar de voorkeur naar uit ging. Die ene stoel of toch liever die andere; die kleur vloer of die. En ook de kleur van het meubilair werd met meerderheid van stemmen gekozen: oranje-rood.

Ambiance

In de nieuwe stijl is er nog meer anders: het eten wordt niet van tevoren besteld, maar aan tafel waarna het door de medewerkers bij de keukenbalie wordt opgehaald en opgediend. Verhaar: “We lijken nu wel een restaurant met grand café. De uitstraling is geheel anders. De ambiance beter.” Ook de etenstijden zijn verruimd; men kan nu lunchen van half twaalf tot half twee en dineren van vijf tot zeven uur. Als er geen aansluitende activiteiten in de zaal worden gehouden, kan men ook rustig natafelen. En anders: gezellig meedoen.

Lekker eten

Het eten smaakt de bezoekers – nu ook de mensen van de dagverzorging – beter, merkt activiteitenbegeleider Danny Dumas. “Het wordt niet alleen direct naar het restaurant gebracht in plaats van eerst naar de keuken beneden, maar het wordt ook anders opgediend. Als in een echt restaurant. Daarnaast is er meer keuze voor de gasten. Er is een standaard dagmenu en daarnaast is er keuze uit diverse delen van gerechten.” Lekker eten hoort bij een prettig leven, vindt Verhaar. “We willen het leven voor de mensen hier zo aantrekkelijk mogelijk maken. Daar hoort lekker eten in een aangename sfeer bij. Met de verbouwing van het restaurant hebben we daarmee een flinke stap voorwaarts gemaakt.”

Vrijwilligers

Ook van buiten het verzorgingshuis zijn bezoekers (55-plus) welkom, benadrukt Verhaar. “Zowel voor de activiteiten die we hier houden als voor het restaurant. De bewoners vinden het trouwens ook gezellig als gasten van buitenaf aansluiten.” Er is veel te doen in het A.H. Gerhardhuis. Van kienen tot koersballen, van zingen tot film kijken of een lezing bijwonen. En nog een groep mensen is van harte welkom: vrijwilligers. Verhaar: “Mensen die hun oudere medemens een warm hart toedragen zijn hier van harte welkom. Er zijn verschillende activiteiten waarbij we vrijwilligers nodig hebben. Voor het begeleiden bij een voorstelling of een creatieve activiteit bijvoorbeeld of individuele begeleiding van iemand die buitenshuis iets wil ondernemen.” Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Henk van Bakel (coördinator vrijwilligerswerk), tel.: 06- 136-834-50, mail: Henk van Bakel.

Gepubliceerd: 24 mei 2008

Een ruime keuze uit heerlijke hapjes. Foto: Shirley Brandeis

Marie-Anja Seitz-Warmerdam

restaurant

Leuk hoor deze foto's Op een van de foto's zit een meneer met een groen poloshirt aan en dat is mijn vader. Mijn vader vindt het eten in het huis helemaal prima en zit iedere dag met smaak te eten. Hij vindt het geweldig dat je uit zoveel gerechten kan kiezen en zo is er voor elk wat wils. Mijn vader eet altijd tussen de middag warm in het restaurant en hij vindt het ook heel gezellig om met meerdere bewoners aan tafel te zitten voor de kwekkerij.

Groetekes van Marie-Anja (een blije dochter)

koos Vermeulen

Phoenix

Marja Kortenhoef, wil je contact opnemen met Koos Vermeulen?

Bezoeker

onsmakelijk!

die man aan de andere zijde van de balie, staat die nu met afgezakte broek en blote buik het eten op te scheppen?
ik zie verdorie zelfs zijn blote navel.
erg onsmakelijk allemaal!

Beste mevrouw Kortenhoef,
Gelukkig niet!
Wat u voor navel aanziet is de onderste knoop van zijn smetteloze witte kokshemd. U wordt misleid door het licht van de vitrine waardoor zijn hemd een andere kleur krijgt.

De redactie