Solotentoonstelling Art Kitchen

Geuzenveld

Opening: zondag 27 januari 15:00 uur tot 17.00 uur
Tentoonstelling: 27 januari t/m 9 maart

Hierbij bent u van harte uitgenodigd voor de opening van
Van de Wereld op zondag 27 januari om 15:00 uur.

Waar houdt realiteit op en begint fictie? Daartussen ligt een schemergebied waar nauwelijks een vinger op te leggen valt.

Jos van der Sommen begeeft zich met een sterk gevoel van zekerheid in deze onzekere omgeving. Zijn tekeningen en schilderijen zijn toevallig vastgelegde ‘kiekjes’ waaruit duidelijk blijkt dat Jos van der Sommen oog heeft voor alledaagse taferelen, die hij weet te transformeren tot buitengewone bijzonderheden. Een balkon of een mooi gedekte tafel zijn onderwerp van zijn tekeningen en schilderijen. De keuze voor deze onderwerpen kan vervreemdend werken op de toeschouwer.

De schilderijen van Jos van der Sommen worden gekenmerkt door een uitgedacht en gebalanceerd geheel van een geschetste realiteit. De alledaagse impressies en fragmenten worden door hem in een ideeëndatabank vastgelegd. Deze vluchtige beelden worden uiteindelijk op doek uitgewerkt. Door middel van olieverf wordt zo een nieuwe wereld zeer overwogen geschapen.

Jos van der Sommen studeerde tussen 1983 en 1988 schilderen en grafiek aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven.

Daarnaast volgde hij de deeltijd opleiding grafiek aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Naast vele succesvolle exposities en publicaties hebben verschillende bedrijven zijn werken in hun collectie opgenomen. Tevens hebben het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Noordbrabants Museum in ’s Hertogenbosch werken van Jos van der Sommen aangekocht.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met info@artktichen of 020-6223422

ArtKitchen Gallery, Joris van den Berghweg 101, 1067 HP Amsterdam