Sint Jozefkerk Rijksmonument

Bos en Lommer

De Sint Jozefkerk aan de Erik de Roodestraat in Bos en Lommer heeft sinds kort de beschermde status als Rijksmonument.

Sint Jozefkerk Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 21 oktober 2007

Deze in 1953 gebouwde Katholieke kerk van de architecten G.H.M. Holt en K.P. Tholens is één van de honderd topmonumenten uit de wederopbouwperiode die de status van beschermd rijksmonument hebben gekregen.
Het gaat daarbij vooral om de excellente werken: evidente mijlpalen in de ontwikkeling van de architectuur, stedenbouw, landinrichting, bouwtechniek of ruimtegebonden kunst of essentiële toonbeelden van de belangrijkste cultuurhistorische of sociaalhistorische ontwikkelingen van de periode 1940-1958 in Nederland.

Gepubliceerd: 27 oktober 2007

Kijk voor een andere foto van de Jozefkerk ook hier.

Officiële gevelsteen van de Sint Jozzefkerk

Alternatieve 'gevelsteen'.

De prachtige 'groene' ramen.

Dmitriy Petrov

From Sankt-Petersburg

Hello!
My name is Dmitry Petrov, I present the singing group "The Transfiguration" from St. Petersburg, Russia. We have a repertoire of Orthodox sacred music and Russian folk songs. We're on tour in Europe for many years, in his spare time touring, ensemble members are involved in the services in the Orthodox churches of St. Petersburg I want to organize a tour of vocal ensemble in the Netherlands. Can you help in organizing a concert in your church? If you are not interested, then we could give you the address of churches in which to speak?
Thank you! I hope for your cooperation!
Best wishes, Dmitriy Petrov!

Erik Swierstra

Sint Josephkerk als rijksmonument

Op de in oktober 2007 gepubliceerde lijst van 100 nieuwe rijksmonumenten uit de jaren 1940-1958 staan drie gebouwen in Amsterdam-West. Naast twee kerken (Sint Josephkerk en Kolenkit) staat als enige woongebouw de Westereindflat aan de Harry Koningsbergerstraat op de lijst.

Zie ook: Drie nieuwe rijksmonumenten in Amsterdam-West op de site van SamenWest