Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Nieuws 15

Oproep Maria Reginaschool

Wie herkent zichzelf (of anderen) op deze foto van het 3-daags schoolreisje van de 6e klas van de Maria Reginaschool uit Geuzenveld naar Oud Valkeveen in 1959? Wat vond ik dat trouwens vrselijk, maar toch zit ik blijmoedig te glimlachen op de tweede rij van voren af, helemaal links, met naast mij mijn vriendinnetje Joke de Vries. Ik meen nog wel wat meer mensen te herkennen, bijvoorbeeld Gerda Drubbel, Nanneke Tesser, Ansje Scheen, Laura Tournier, Olga de Wit, Bea Brands, Erna Anthonijsz, Vera Ubink, en Annette Schelvis. Laat eens wat van je horen, dames! Ik ben heel benieuwd hoe het jullie vergaan is. Vooral jou, Joke!

Groeten van Channah (voorheen Ansje) van Straaten
E-mail: .

Gepubliceerd: 5 september 2007

Naar de rubriek Oproepen.

Bijdragen
Jan
Reacties (15)

Frankrijk

Nog meer namen: Lies Schrijver, Paula Huisman, Gerda Nieuwenhuizen, nog twee zusjes Elly en ... Rita Schaap,

Laura Tournier
,
20 jul 2013,12:28

Oproep Maria Regina School

Bij toeval kwam ik op deze site terecht en zag de foto van het schoolreisje. Ik ben Truus Grifhorst en zit/lig helemaal links vooraan. Ik ben getrouwd met Ruud Boelhouwer, afkomstig uit Slotermeer en wij wonen in Ierland. Wj hebben 2 dochters die in Nederland wonen en 7 kleinkinderen. Wat leuk al die bekende gezichten en namen. Mijn ouders leven nog (nu 90 en 91 jaar) en wonen sinds 16 jaar in een woongroep bij de eindhalte van bus 21. Mijn broer Peter woont al 25 jaar in Zwirserland. Mijn zusje Ria heeft 20 jaar geleden een ongeluk gehad en zit sinds die tijd in een verzorgingstenuis in Schagen. Ze heeft 2 kinderen en is nu oma van 2 jongetjes. Mijn jongste broer Kees woont in Geuzenveld en is getrouwd en heeft 3 kinderen.
Volgens mij is het meisje dat naast me zit Marianne Spijkers.

Truus Boelhouwer-Grifhorst
,
26 mei 2013,14:23

Jeugdliefde

Beste Channah,

Bedankt voor je snelle reactie. Helaas kan je me niet verder helpen. Mogelijk, zoals je zegt, zien andere klasgenoten mijn oproep en weten zij wel iets meer.

Vriendelijke groet,
Henk

Hilverink
,
27 sept 2010,22:20

Jeugdliefde Gerda Drubbel

Dag Henk,

Klinkt spannend, dat je op zoek bent naar je jeugdliefde Gerda Drubbel. ;-)Helaas kan ik je niet verder helpen. Na mijn lagere schooltijd heb ik helemaal geen contact meer met haar gehad. Ik heb nog een op www.schoolbank.nl gekeken, maar dat had jij zo te zien ook al gedaan, en Gerda is daar niet te vinden.
Wie weet lezen andere klasgenoten je bericht: ze hebben mijn oproepje tenslotte ook gevonden. En wie weet zit daar iemand bij die nog wel contact met haar heeft, of weet waar ze te vinden is.

Succes, en groeten van Channah

Channah van Straaten
,
26 sept 2010,18:20

Jeugdliefde

Beste Channah,

Ik ben op zoek naar Gerda Drubbel en het enige aanknopingspunt, dat ik heb gevonden was jouw site. Kan jij mij misschien verder helpen?
Met vriendelijke groet,
Henk Hilverink

Henk
,
26 sept 2010,8:44

Wat leuk!

Dag oude klasgenoten,

Ik heb een tijdje niet bij de oproepen gekeken, maar heb nu net even bijgelezen. Wat leuk, al die bekende namen te lezen: ik zie er meteen de personen bij! Het is ongelooflijk dat we nu allemaal zestigers zijn.
Met Annette en Laura heb ik via e-mailcontact gehad, en dat vond ik erg leuk.
Vera, wat leuk dat Ans, Olga en jij nog steeds vriendinnen zijn.
En Ans, wat leuk dat jij ook reageert.
Anneke, volgens mij waren onze moeders min of meer bevriend met elkaar. En Corry, jij woonde toch in het laatste stukje van de Kenau, bij de Pieter van der Werf, of heb ik het mis?
Bea, het is echt waar, ik heb in al die voorbije jaren nog veel aan je gedacht. Ik ben benieuwd hoe je er nu uitzien. Dat geldt natuurlijk voor jullie allemaal!
Ik ben net als Vera ook niet zo van de reünies, maar misschien is r een tussenoplossing te bedenken. Bijvoorbeeld een afspraak op een plek die voor ons allemaal goed bereikbaar is en op een tijdstip dat iedereen kan.

Als je meer over mij wilt weten: kijk op www.schoolbank.nl en zoek op Channah van Straaten, geboren in 1947. Via Schoolbank kun je mij ook een berichtje sturen. Ik zet mijn e-mailadres hier liever niet neer.

Groeten van Channah

,
24 jul 2010,18:30

Oude herinneringen

Het lijkt mij heel leuk om iedereen weer te zien.

Ik heb een dochter van 30 en word in juli oma

Wel leuk om dit weer terug te zien.

Groetjes en misschien tot ziens.

Bea.

Bea Brands
,
27 feb 2010,18:14

Maria Regina School.

Hallo Allemaal.

Ik vond het heel leuk om die foto weer eens te zien.
Anneke Heil (inmiddels schoonzus)stuurde mijn dat op.
Ik zelf sta op de 2de rij van onder op de 3de plaats links.
Heb 2 dochters (41j-40j)verders 4 lieve kleinkinderen,
16j-13j-6j-4j.
Een reunie zou ik wel leuk vinden.
Hoop dat er nog meer reactie komen.
Verders de groetjes aan iedereen van,
Corry Janmaat.(nu corry van EL)

Corry Janmaat
,
26 feb 2010,11:46

Maria Regina School

Hallo allemaal,

Mijn dochter vond deze oproep met foto op internet en stuurde hem door naar mij.
Ik ben getrouwd en heb 2 dochters en 1 kleinkind, het 2e kleinkind is op komst.
De namen die ik mij herinner zijn:
2e rij en 3e van rechts is Corry Janmaat (nu mijn schoonzus) en ik zal dit ook aan haar doorsturen.
3e rij 2e van rechts is Mery Bastiaanse.
Het lijkt mij een leuk idee om een reünie te houden wil je mij op de hoogte houden?
Hartelijke groetjes,

Anneke Janmaat - Heil

Anneke Janmaat-Heil
,
25 feb 2010,12:33

Maria reginaschool

Ik hoorde van Vera Ubink, dat jullie een oproep hebben gedaan. Ik heb die foto ook nog en de namen die ik las, ken ik ook nog. Vera Ubink is nog steeds mijn vriendin en Olga de Wit zie ik nog weleens bij Vera. Ook heb ik op een feest van Olga en Vera in januari Lyda Nagel weer gezien. Ik heb goede herinneringen aan de school, zo goed, dat ik zelf ook het onderwijs ben ingegaan en nog steeds werk.
Misschien is een reunie toch wel eens leuk.Ik sta achteraan helemaal links op de foto met naast mij Gerda Drubbel.Yvonne Vriend staat er trouwens ook op, met haar heb ik nog in het middelbaar onderwijs gezeten. Ook juffrouw van Zijl staat op de foto. Wij gingen met haar op kamp in Oosterhout.
groetjes en misschien tot horens en/of ziens

Ans Arends
,
2 okt 2009,13:01

Ans Arends

,
2 okt 2009,12:50

maria regina school

jazeker ken ik deze foto en heb hem zelfs in mijn album geplakt,met alle namen erbij;ik werd door mijn vriendin erop attent gemaakt;met Olga de Wit en Ans Arends zijn nog steeds mijn vriendinnen.
Zelf woon ik in Almere en heb 1 dochter van 30;
ik ben eigenlijk niet zo van de reunies,maar wie weet;ik vind het in ieder geval wel heel leuk jullie verhaal te lezen;ik zal het ook aan Ans en Olga doorvertellen.
groetjes van Vera Ubink

Vera Ubink
,
29 sept 2009,20:56

Herinneringen

Wat leuk om via Google jullie namen en die oude schoolfoto tegen te komen. Hoe komt Ansje van Straaten, overbuurmeisje in Geuzenveld) aan de naamsverandering Channah, prachtig en spiritueel. Ik ben slechts een half jaar op jullie school geweest omdat ik voor Kerstmis 6e klas vanuit Rotterdam naar Amsterdam was verhuisd. Ik vond het in het begin vreselijk, voelde me niet thuis, heel eenzaam en "zielig". Toch ken ik practisch alle namen die ik tegenkom. Ook Paula Huisman, Gerda Nieuwenhuis, Rita Schaap, juffrouw Stranger, etc. etc. Ik woon inmiddels in Frankrijk maar overwinter sinds dit jaar in Nederland, in Castricum, ben erg benieuwd hoe het iedereen vergaan is in het leven. Ik ben getrouwd (2e) en heb 2 zoons en 1 dochter en 7 kleinkinderen. Een reunie zou geweldig zijn. Lieve groetjes allemaal van Laura en een heel sprankelend en vooral gezond 2009

Laura Tournier
,
30 dec 2008,21:40

Reünie?

Hallo Annette,

Leuk dat je op mijn oproep reageert. Ik hoop dat er nog velen volgen. Dan kunnen we misschien eens iets afspreken om bij elkaar te komen.

Groeten van Channah

Channah
,
10 jul 2008,16:39

Oud Valkeveen

Hoi,

Wat leuk om die oude schoolfoto weer eens te zien.
Mijn zus Rita vond de oproep en stuurde het door.
Heb je veel reacties gekregen?
Ik herken wel veel gezichten maar namen reproduceren lukt niet echt. Wel zit Anneke Heil naast me op de voorste rij.
Laat eens wat van je horen. Een reunie organiseren is misschien wel leuk.
Warme groet,