Oproep De Brug

Geuzenveld

Op 22 november 2008 viert de stichting De Brug aan de Aalbersestraat in Geuzenveld haar 25-jarig jubileum.

De stichting wil een mooi herdenkingsboekje maken en is daarvoor op zoek naar tastbare en niet-tastbare herinneringen. Wie heeft nog oude foto's, krantenartikelen of andere aandenkens? Of wie wil haar of zijn verhaal vertellen over De Brug? Een korte anekdote is natuurlijk ook leuk.
Heeft u spullen of wilt u vertellen, neem contact op via het telefoonnummer van de stichting De Brug 020-6138374 of stuur een e-mail aan De Brug.
Langskomen bij De Brug of schrijven naar de brug mag natuurlijk ook!
Het adres is: Aalbersestraat 248 A, 1067 GM Amsterdam.

Gepubliceerd: 13 juli 2007

Cor van Drongelen

Pater Cor Rooyakkers

De 'Cor' hierboven bedoeld is Pater Cor Rooyakkers. Hij woont tegenwoordig in Brabant.Hij is lid van deorde van de Kruisheren. De Brug was het 'kind' van Pater Cor. Samen met de zusters van De Goddelijke Voorzienigheid heeft hij De Brug vormgegeven.
Ergens op deze site staat een verhaaltje over Cor Rooyakkers. De pater die voor een ieder een luisterend oor had.

Ik hoop dat er veel reacties komen op het verzoek om anectdotes, foto's en verhalen over 25 jaar De Brug en daarvoor toen het nog de kloosterwoning van de zusters was.

Zij waren heel actief in de buurt, niet alleen op de school achter De Brug, maar zorgden er ook voor dat kinderen die in de grote vakantie niet met vakantie konden, toch een week of langer naar een gastgezin in Friesland, Brabant Limburg of Zeeland gingen, dit in samenwerking met de S.O.R. Stichting Ontspanning en Recreatie. Door vrijwilligers van die stichting werden de kinderen opgehaald voor de deur van de zusters en naar het vakantieadres gebracht. Wie heeft daar nog herinneringen aan?

ton van wijngaarde

De Brug en het vertier

Zo vaak als ze kon ging mijn moeder Ans van Wijngaarde, naar de Brug toe, het was duidelijk ze kon daar veel afleiding vinden.
Zelfs op het laatste moment van haar leven (ze overleed in 1995) wilde ze zo ziek als ze was naar de Brug.

Ik als haar zoon ging dus zo vaak als ik kon naar haar toe met de auto en bracht haar weg en haalde haar weer op.
en dan nam ik natuurlijk haar vriendinnen van de Brug onderweg ook mee .
Ik kan mij nog goed herinneren dat ik haar 1 keer thuis bracht in de berlagehof en meteen naar huis ging.
ik was net thuis toen belde ze , Ton ik ben mijn sleutels vergeten mee te nemen, ik kan niet meer naar binnen.
Ik er naar toe en zag in haar slaapkamer een piepklein bovenluikje openstaan, en ik zei tegen haar , wees maar gerust daar pas ik doorheen, nou mooi niet dus, ik moest het raampje volledig verwijderen om er door te passen, maar ze was wel binnen.
Ze was goed bevriend met Cor , zijn achternaam weet ik niet meer hij was een ex-pater of pater dat weet ik ook niet meer precies.
Als hij binnen kwam dan zag ik haar ogen twinkelen, en hij heeft haar ook tot het einde gesteund.

Maar in het kort ik als haar zoon (nu 53) weet heel zeker dat ze de Brug echt als tweede huiskamer zag.