Gedenkboekje Eendrachtsparkbuurt

Eendrachtsparkbuurt, Geuzenveld
 Verhalen van bewoners, 1955 - 2006 , ISBN 90-811392-1-5 Eendrachtsparkbuurt, ISBN 90-811392-1-5 Eendrachtsparkbuurt, Verhalen van bewoners,  <br /><br /> ISBN 90-811392-1-5 Eendrachtsparkbuurt, Verhalen van bewoners - ISBN 90-811392-1-5 Eendrachtsparkbuurt, Verhalen van bewoners - ISBN 90-811392-1-5

Colofon

Opdracht: Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, Wouter Dolmans
Vormgeving: Polanen Adviesbureau, Amsterdam
Redactie: Jan van Zijp
Druk: Quantes, Rijswijk
Oplage: 500 exemplaren
Dit boekje kwam tot stand met steun van:
- Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
- Het Oosten Woningcorporatie
- Nancy en Theo Tanis
- Polanen Adviesbureau

Met dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit boekje:

Chris Altena, Fatih Atasever, Mohammed Ali Atasever, Anush Avetisyan, Ingeborg Bakker, Ron Banis, Nicole van den Berg, Ineke Bergveld, Frank Bijdendijk, Ruud Blommestein, Cor de Boer, Anja Boon, Lisa Boshuizen, Fatima Bouyarden, Annie Corbran, Piet Dikken, Wouter Dolmans, Ritha van Duin, Sylvia van Eer-Bijlhout, Mevrouw El Aroussi, Eveline Embregts, Tony Gijsen, Cees Grifhorst, Caroline en Jan de Groot, Marie Halvers, Stephan van der Hoek, Marja Hof, Ruut Hoppe, Ikbal Dursun, Klaas de Jong, Dennis Kalijan, Marian en Jaap Kerkman, Jo Kessel, Anita van der Kleij, Mo Kolak, Linda Kool, mevrouw Koopmanschap, Olga Mohan, Mevrouw Müller-de Groot, Familie Niekus, mevrouw C. de Nijs, Frans Osté, Beitske den Ouden, Watie Ramadhin, Sandy Rappa, Antoinette Reulen, Pola Riabokon, Anna Richt Hannema, De heer E. Schutten, Rita Sol, Hans Staphorsius, Adyuba Sumter, Nancy Tanis, Theo Tanis, Hannah Thijm, Rob van Veelen, Jo Verhoeven, Theo Verhoeven, mevrouw Kooren Vinkoert, Betsy Wahlen en Jan van Zijp.

Leeswijzer

In het boekje over de Eendrachtsparkbuurt staan de verhalen van bewoners en oud-bewoners, van oud en jong, van lang geleden en van gisteren. Verwacht geen doorwrochte verhalen of hoogdravende proza. Dat was ook niet de bedoeling. Het zijn gewone verhalen over alledaagse dingen van toen en nu. Want dit boekje gaat over mensen in een gewone buurt in de tuinstad Geuzenveld van Amsterdam. Over een stuk van de Eendrachtsparkbuurt. Maar dan wel een fors stuk met zes hoekflats die allemaal gesloopt gaan worden. Het zijn 288 woningen, met bewoners die huis en haard gaan verlaten.

Natuurlijk, het zijn geen moderne woningen met de luxe en comfort van deze tijd. Maar elke woning is wel een thuis en geeft de geborgenheid aan mensen die hier, vaak al jarenlang, wonen of gewoond hebben. In de Jelte Eelsmastraat, Ewoud Worststraat, Wigbolt Ripperdastraat, Pieter van de Werfstraat en Kenau Simons Hasselaarstraat hebben zij lief en leed gedeeld met hun gezin, met hun familie, met hun vrienden en met de buren. Soms stonden ze samen tegenover een bedreiging van de buurt, soms stonden ze tegenover elkaar. En toch steeds weer bleek dat dit buurtje een eigen identiteit heeft. Dat wonen in deze buurt betekent dat je ergens bij hoort en dat je onderdeel vormt van een hechte gemeenschap. En die gemeenschap valt nu uit elkaar.

Dat sommige bewoners in de buurt kunnen blijven wonen is goed, maar velen zullen ergens anders gaan wonen en dat betekent dat er iets verloren gaat. Daarom is gekozen voor het maken van dit boekje als eerbetoon aan deze Amsterdamse buurt in Nieuw West. Hierdoor blijft een stukje historie behouden en gaan de verhalen en beelden uit de buurt niet verloren.

Gepubliceerd: 16 december 2006

Link naar meer verhalen uit de Eendrachtsparkbuurt.

Er zijn nog een paar exemplaren van dit boekje bij de uitgever verkrijgbaar.
De kosten zijn € 1,45 + € 2,16 verzendkosten.
Boekje Eendrachtsparkbuurt bestellen

ruud lodewyckx

gedenk boekje

ja beter laat als nooit! ik wil dit boekje ook, als getogen geuzenvelder, bestellen. ik ben ruud lodewyckx, assendorperstraat 301. 8012 DN zwolle. nogmaals ik hoop dat dit zo lukt.

y.h.van den berg -van dam

boekje

hallo jan van zijp,

Ten eerste wil ik U even bedanken dat U mijn verhaal zo netjes op de site hebt gezet ,ja en de eerste reactie heb ik al binnen dus dat is leuk.
Ik wil graag het boekje ontvangen en zal mijn huisadres even opgeven.
vriendelijke groeten Yvonne