Interview met Cor Duijster en Rie Duijster-Bart

Sloten-Oud Osdorp

Cor Duijster (79) en Rie Duijster-Bart (76) wonen aan wat er over is van de Noorderakerweg, vlakbij "De Alpen" zoals de moderne straat in Amsterdam-West heet. Haar vader had een tuindersbedrijf, en kweekte ook bloemen en orchideeën. Zij is "een eindje verderop" geboren maar woont al sinds 1946 in de huidige woning, op het terrein van de voormalige tuinderij. Haar echtgenoot, qua opleiding timmerman, kwam in het bedrijf van de heer Bart senior te werken en leerde zou zijn vrouw kennen. De komst van de nieuwe tijd nemen zij gelaten op en er zijn ook voordelen: bijvoorbeeld is het winkelen veel minder omslachtig geworden sinds er nieuwbouw is gekomen.

Bron: Bram de Waard, 2016.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.