Kinderen door het ijs gezakt

Wie herinnert zich dit nog?

Landlust

Mijn naam is Loes Roosingh. Ik heb van 1955 tot 1968 in de Gerard Callenburgstraat gewoond op nummer 16-2. Ik lees op het Geheugen van West allemaal hele leuke herinneringen. Ik heb ze ook, maar ik heb ook een andere.

In de Erasmusgracht zijn op 2 januari 1968 zeven kinderen door het ijs gezakt. Eén van de kinderen, de negen jarige Frans Roosingh, is verdronken.  <p>Bron: <a title="http://leiden.courant.nu/issue/LD/1962-01-03/edition/0/page/4." href="http://leiden.courant.nu/issue/LD/1962-01-03/edition/0/page/4.">http://leiden.courant.nu/issue/LD/1962-01-03/edition/0/page/4.</a></p>

Zeven kinderen door het ijs gezakt
In 1962 is mijn broer, Frans Roosingh, op negen jarige leeftijd verdronken in de Erasmusgracht. Hij was samen met zes andere, oudere jongens op het ijs gegaan en ze zijn er met z'n allen doorheen gezakt. De andere jongens konden uit het wak kruipen, alleen Frans niet. Het heeft 2 dagen geduurd voordat ze hem uiteindelijk vonden. Zijn er mensen die zich dit kunnen herinneren? Het was nogal een spektakel, die zoektocht.

Krantenartikel  <p>Bron: <a title="http://leiden.courant.nu/issue/LD/1962-01-03/edition/0/page/4" href="http://leiden.courant.nu/issue/LD/1962-01-03/edition/0/page/4">http://leiden.courant.nu/issue/LD/1962-01-03/edition/0/page/4</a></p>

Krantenartikel

piet

door het ijs gezakt

hallo loes..wat ik er nog van af weet is dat piet en zijn broer toen nog als duikers.naar hem gezocht hebben ik ben piet weeling en woonde toen in de aalbersestraat op 261 huis en heb daar gewoond van 1957 tot 1976.