VERF EN WATER = FEEST!

10e jaarmarkt Geuzenveld

Auteur: Hannah Kooke
1 Fan

Elk jaar stroomt Geuzenveld vol tijdens de jaarmarkt. Dit jaar, op 27 juni, was er ook ruimte voor kunst. De kunstmarkt strekte zich uit voor het Huis van de Wijk met verschillende kramen.

Graffiti workshop, jaarmarkt Geuzenveld Bron: foto Annick Marquer, 2015

Muziek en een graffiti workshop
Vanaf het podium klonken er oude funk-en soulplaatjes die door DJ Spin Dokter uit een stoffige koffer vol oude vinyl singles werden getoverd. Tegen de afgeplakte muur van het Pluspunt werd er een graffiti workshop gegeven door kunstenaar Patrick de Vries. Ruim twintig kinderen en studenten van VoorUit werkten samen aan een groot houten paneel, dat raakvlakken toont met 'street art'. In Geuzenveld is hier met een knipoog naar het alom bekende 'Westside' een prachtig werk gerealiseerd.

Kunst door bewoners
In de kramen van de kunstmarkt was veel te zien van de kunstzinnige bewoners van Geuzenveld. Zo ook Roos. Een bewoonster die met haar kleinkinderen elke zomer schildert. Zij werden geïnspireerd door het werk van oma en kregen inspiratie om zelf ook de kwast in handen te nemen.

Meer kinderkunst kwam uit de hoek van VoorUit. Bij de wekelijkse buurthuisactiviteit 'Museumclub' hebben de kleine kunstenaars geboetseerd, geschilderd en gefotografeerd. Het werk van bewoner Remko de Maar wordt gekenmerkt door een vrolijk kleurenpalet en soms strakke lijnen. Ook fotografe Sabien exposeerde een aantal intrigerende foto's waarin natuur en stad samenkwamen. Bewoner Daan liet ook werken zien waarin diepe kleuren terug te zien waren. Al met al was er genoeg ruimte voor kleur en talent op de kunstmarkt. De creatieve inslag lijken de bewoners van Geuzenveld in de vingers te hebben. Kleur en creatie in een wijk rijk aan perspectief.

Waterballen
Er was ook op het water tijd voor plezier in de grote waterballen. De rij was lang maar was het wachten wel waard!

Waterballen, jaarmarkt Geuzenveld Bron: Annick Marquer, 2015

Al met al een fantastische dag in een leuke buurt.