The Bookstore Foundation bestaat 5 jaar

1 Fan

Met trots presenteerde The Bookstore Foundation haar nieuwe cover. Alles was aangepast, nieuwe website, nieuwe visitekaartjes.Tijdens de feestelijke viering op 4 juni werden zelfs zoete hapjes in die kleuren geserveerd. 4 juni is en blijft een bijzondere dag, het was nu de 5e verjaardag! Annick Marquer doet verslag.

De nieuwe kleuren van The Bookstore Bron: foto Annick Marquer, 2015

The Bookstore Foundation
Bookstore is 5 jaar geleden als woonproject voor kunstenaars gestart in de wijk de Kolenkit. Dankzij gereduceerde huurprijzen krijgen de kunstenaars die aan het project deelnemen de gelegenheid om zich in alle rust voor te bereiden op de beroepspraktijk en een oeuvre te ontwikkelen. In ruil daarvoor zetten zij zich creatief in voor het project en de buurt. Het doel is om activiteiten en exposities voor en met buurtbewoners te organiseren.

Een welkomstwoord van Johanna de Schipper Bron: foto Annick Marquer, 2015

De werkruimte van het project is gelegen in een oud winkelpand aan de Ernest Staesstraat. Iedereen die bij The Bookstore betrokken wil raken kan hier in de toekomst langskomen voor een kop koffie. Initiatiefnemers zijn beeldend kunstenaars Johanna de Schipper en Kelly Kerssens.

Een cadeau voor één van de ontwerpsters Bron: foto Annick Marquer, 2015

Na 5 jaar bestaat de Bookstore Community nu uit 65 internationale deelnemers die door hun deelname in staat zijn hun beroepspraktijk verder te ontwikkelen. De initiatiefnemers kunnen met trots terugkijken. Op naar de volgende 10...

Bezoek ook de vernieuwde website