De nieuwe Erfgoeddragers van Amsterdam

Zij vertellen de verhalen door

Amsterdam
De 70 kinderen worden bij binnenkomst met applaus begroet Bron: foto Annick Marquer, 2015

Op 5 mei j.l. werden 70 kinderen, van Zuid tot Nieuw-West, officieel benoemd tot Erfgoeddrager van Amsterdam. Wekenlang hebben zij vele ouderen – die in de oorlog ongeveer 12 jaar waren en in hun buurt woonden – geïnterviewd. Hun taak is de verhalen door te vertellen. De fotoreportage is van Annick Marquer.

Een emotionele bijeenkomst
De verhalen die verteld werden hebben bij de kinderen grote indruk gemaakt, zij vertellen het nu voort. Job Cohen, voorzitter van het 4-5 mei comité en loco burgemeester Abdeluheb Choho waren aanwezig in het Stadsarchief van Amsterdam om de senioren en  kinderen toe te spreken en te bedanken. Het was emotioneel zowel voor de betrokkenen als voor het aanwezige publiek. Een mooie ochtend die alle aanwezigen nooit zullen vergeten.
De droom is nu om alle scholen van Amsterdam erbij te betrekken en het goede voorbeeld door te geven.

Zie ook Wij mogen niets vergeten

De onderscheiding is gemaakt van één van de takken van een boom uit het Amsterdamse Bos Bron: foto Annick Marquer, 2015

Toespraak door Abdeluheb Choho, wethouder van Duurzaamheid, Openbare Ruimte, Dienstverlening en Bestuurlijk stelsel en tevens loco-burgemeester Bron: foto Annick Marquer, 2015

Hangt het lintje goed zo? Bron: foto Annick Marquer, 2015

Wat zijn zij trots!! Bron: foto Annick Marquer, 2015