Voetbalverenigingen in West

Oproep aan de (oud)-leden van voetbalclubs in Oud-West en Nieuw-West.

Auteur: Jan Hart
2 Fans

West kent een lange traditie van voetbalverenigingen. Sommige bestaan al meer dan 100 jaar, andere zijn voortgekomen uit fusies. Wij willen verleden en heden van voetbalverenigingen in West onder de aandacht brengen en willen dat doen aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes en foto's!

De kantine van voetbalclub SDZ, rechts zijn nog de kleedkamers en de bestuurskamer Bron: foto Jan Wiebenga, 2009

Heeft u foto's (oude of nieuwe)? Stuur ze naar ons toe of schrijf een verhaal en deel de clubhistorie met anderen. Wij leggen het dan vast op het Geheugen van West in de nieuwe rubriek Voebalverenigingen in West. U doet er zeer veel oud leden een groot plezier mee.

Verhalen en foto's kunnen naar de redactie worden gestuurd:redactie@stichtinggeheugenvanwest.nl

Ron de Wit

Voetbaljubileumbladen

Vele, zeer vele, maar nog lang niet alle Amsterdamse voetbaljubileumbladen staan op deze site.
Sommige zijn echt juweeltjes.
O.a. SLTO, Aristos, DCG, DWG, Vespucci, enz. enz.

Klik ►HIER◄ voor alle clubs op een rijtje.
Heeft u zelf nog voetbal-jubileumbladen die ik mag lenen of uiteraard u scant ze zelf in op voorkeur 300dpi dat zou geweldig zijn.

Met vriendelijke sportgroet,
Ron de Wit
info@voetbaljubileumbladen.nl

Ellen van Dam

Voetbalclub DVOS??

Voetbalclub West

Voetbalclub West

De foto is ongeveer van 1933. Mijn vader links (voor de kijker rechts) onder Pieter Postma is van 1923. Woonde in de J.M. Kemperstraat 33  van 1937 tot 1943 en later in 1943 op nr. 68. Daar hadden zijn ouders een melkzaak. Vermoedelijk heeft hij in de buurt op voetbal gezeten. Ik weet niet hoe oud de club DVOS is, maar het zou kunnen.

Ellen van  Dam

elvdam4@gmail.com

willem van 't wout

Re: RE:voetbal in west

T van Genne:
Nee Willem ik heb alleen interesse in een foto van de kantine mensen uit die tijd,ik voetbalde in

Er circuleert een filmpje op You Tube, waarop de oude kantine is te zien.Zoek op Aristos.

T van Genne

RE:voetbal in west

Nee Willem ik heb alleen interesse in een foto van de kantine mensen uit die tijd,ik voetbalde in AGOVV62 en deze speelde alleen op zaterdag.Ja nou je het zegt Dhr Geilswijk was een bekende naam voor mij net zoals van t Wout.Groeten Theo

willem van 't wout

T van Genne:
Ik vind het gek dat er zo weinig mensen op reageren,maar Willen van het Wout wat ik wilde vragen heb jij misschien nog een fototje van het spul uit de kantine van die tijd?Ik herriner me nog een man met een zwart snorretje maar ik weet niet of het jouw vader was of Bruinsma.Groeten Theo

Die man met dat snorretje van de heer Geilswijk en vlagde bij het eerste.\, Mijn moeder leeft nog en ik zal het eens aan haar vragen. Ik heb nog wel wat kranteknipsels uit die tijd.

T van Genne

RE:voetbal in west

Willem van 't Wout

Re: Voetbalver.in west

>Mijn vader en moeder hebben jaren de kantine geund. Samen met de heer Bruinsma. De heer De Leeuw was er ook altijd, de materiaal man bij Aristos.

theo van genne:

Ikzelf heb in de 60er jaren in 2 clubs gespeeld te weten AGOVV62 bij ARISTOS en AGS/OLYMPUS.
Het enige wat ik nog kan herinneren is de kantine van ARISTOS het was ongeveer als je thuiskwam als je daar binnenstapte,de gezellige ontvangst van de mensen die daar de zaak runden,altijd tijd voor een praatje en een geintje.Nog steeds petje af voor alle mensen die het mogelijk maken om onze sport te bedrijven.

Cor Fisher

Sloterpark

Sloterpark is in de 2e helft van 1950 opgericht, was toen zelf 10 jaar toen ik daar ging voetballen. De vereniging zat toendertijd op de Velserweg. Zaterdagmorgen vanuit school altijd bij de sigarenwinkel in de Burg. Fockstraat kijken of er afgelastingen waren, er hing een lijst voor het raam. In de winter altijd op de fiets (hoe koud het ook was) naar het voetbalveld en dan als het gevroren had op de harde velden in korte broek voetballen. Later is de club helaas gefuseerd met CDW, weet niet of deze club nog bestaat, daar ik tot mijn 23e jaar daar heb gevoetbald en toen uit Amsterdam ben vertrokken. Veel namen kan ik mij niet herinneren, alleen Tonnie Mooy, Arie Banninga en Ouwerkerk is mij bijgebleven.

Tiemen Dinkeloo

DVOS

Door Vrienden Opgericht Staatsliedenbuurt was in Amsterdam ook een populaire voetbalclub met grote jeugd-afdeling. Veel bewoners van de staatsliedenbuurt waren lid. De fam. Tankink heeft een site geopend op Facebook onder de naam Sport vereniging DVOS met veel mooie en oude foto's.
Het zou leuk zijn wanneer er door deze site nog veel meer foto's over en weer worden uitgewisseld.

Frans van Dijk

Naar ik meen was het 1963 toen ik een jaar lid was van SDW (klopt het dat dit staat voor Samenspel Doet Winnen) daarna ben ik -omdat mij vader daar via via elftaleider was overgegaan/overgelopen naar SLTO (Samenpel Leidt Tot Overwinning). Helaas heb ik geen foto van SDW maar vond het leuk om hierover iets te lezen

Arie Haagsma

SDW

Wie heeft hier verhalen cq foto's over, jaren 60 vooral.

Piet Witsche, Rob Boersma, Gerry Hoenson, Gerry Quant, gebr Koot, etc etc

theo van genne

Voetbalver.in west

mariondeboer-schreuder

gold star

v/a 1929 op Sportpark Sloterpark Sloten v/a 1968.Voetbalclub met veel leden uit de Jordaan.Mede opgericht door :Dorus de boer. de opa van leo.We kregen jaren later een boekje over 50 jaar Gold star en leo heeft in de 60 er jaren zelf bij Gold Star gevoetbald dus toen 8 jaar geleden dat boekje kreeg vond hij dat erg leuk. Wij zijn al jaren weg uit amsterdam en hebben Gold Star niet meer gevolgd maar het is leuk om via het geheugen van oost leuk om dit te vermelden.