WIJ MOGEN NIETS VERGETEN!

Oorlog in mijn Buurt presenteert: ‘Erfgoeddragers van Amsterdam’.

Osdorp

Oorlog in mijn Buurt en 4-5 mei Comité Amsterdam leiden 70 kinderen op tot de nieuwe generatie vertellers van de oorlogsverhalen uit hun buurt.

BEST SPANNEND MET DE MICROFOON... Bron: foto Annick Marquer, 2015

Erfgoeddragers van Amsterdam
Amsterdamse leerlingen (11-12 jaar) van Nieuw-West van Basisschool Sint Lukas in Osdorp interviewden ouderen die tijdens deTweede Wereldoorlog in Sloten en de Sloterpolder woonden. Vrijdag 10 april j.l. presenteerden zij 12 verhalen van hun 'oudere' in aanwezigheid van de vertellers en de wethouder de heer Mauer. Zij worden de nieuwe generatie vertellers, de zogenaamde ‘Erfgoeddragers van Amsterdam'.

HET GAAT OM ONZE GESCHIEDENIS Bron: foto Annick Marquer, 2015

DE HEER MAUER HEET IEDEREEN WELKOM Bron: foto Annick Marquer, 2015

Deze 70 krijgen een speciale speech training. In 1 op 1 sessies leren de kinderen zich het gehoorde oorlogsverhaal eigen te maken en voor te dragen.

De nieuwe erfgoeddragers zullen vertellen bij lokale herdenkingen en presentaties, of al wandelend met hun vriendjes door de buurt.
In alle buurten in Amsterdam wordt één boek gemaakt, goud voor de toekomst!

ÉÉN ROOS ALS SYMBOOL VAN VRIJHEID Bron: foto Annick Marquer