interview met de heer Langendoen

Beheerder van de kerk in Sloten

Sloten-Oud Osdorp

De heer Langendoen (1935) is sinds zijn pensionering in 1965 beheerder van de kerk in Sloten en vertelt daarover. Hij was ingenieur en werkte jarenlang bij de afdeling bruggen van Publieke Werken in Amsterdam. Er zijn ook bittere momenten, de oorlogsjaren en het overlijden van zijn dochter.

Dit interview is gemaakt en gefilmd door Bram de Waard van de 'Werkgroep Historie van de Dorpsraad Sloten-oud Osdorp'. Contacten gelegd door Tamar Frankfurther.

Jacqueline de Groot-Linnenkamp

SLOTEN N-H

Leuk interview. Mijn grootouders zijn in 1904 in deze kerk getrouwd en mijn vader is er in 1912 of 1913
gedoopt. Mijn grootvader had destijds met zijn broers op de Sloterkade (toen nog gemeente Sloten) en later geannexeerd door Amsterdam)een chemische wasserij en ververij. "De gebroeders Linnenkamp".
Ik dacht dat de Sloterkade vroeger Sloterstraatweg heette.