ZID theater presenteert: ZID Theater 22 jaar

Een jubileumboek!

Auteur: Jan Hart
7 Fans

Dit jaar bestaat ZID Theater 22 jaar. Reden om uit te pakken met een rijk geïllustreerd boek met verhalen van deskundigen, vrijwilligers, acteurs en bezoekers. Journaliste Shirley Brandeis is al twaalf jaar betrokken bij ZID en interviewde vele bekenden van het theater.

Boekomslag 'ZID 1992 – 2014, een 22 jaar lange theatrale reis in woord en beeld' Bron: Jan van Zijp

Over het boek
Het boek is tot stand gekomen via Voor de Kunst, een crowdfunding platform. ZID verbindt in haar theater en andere activiteiten de buurt met haar buurtbewoners. Het is daarom logisch dat ze voor de financiering van haar jubileum boek ook de kracht van de buurt heeft opgezocht.

Het boek vertelt, én nog belangrijker, laat zien, wat ZID de afgelopen jaren heeft bereikt. Van internationale voorstellingen in de Stadsschouwburg tot verhalenvertellingen in de bibliotheek. De diversiteit in activiteiten én in mensen van ZID is wat ZID bijzonder maakt. Omdat ZID ook internationaal werkt is het boek tweetalig, in het Nederlands en in het Engels.

Het boek is te bestellen bij http://www.bol.com: “ZID 1992 – 2014, een 22 jaar lange theatrale reis in woord en beeld.” Kosten € 14,50.

Boekpresentatie
Op 20 maart j.l. werd tijdens een feestelijke bijenkomst in het ZID Theater het boek gepresenteerd. Hieronder een impressie:

Impressie van de boekpresentatie, 20 maart 2015 Bron: foto's Annick Marquer, 2015

Impressie van de boekpresentatie, 20 maart 2015 Bron: foto's Annick Marquer

Achtergrondinformatie
ZID Theater werd in 1991 opgericht door theatermakers Karolina Spaic en Sebo Bakker en opereerde 10 jaar lang als professionele theatergroep, die multidisciplinaire voorstellingen speelde in binnen- en buitenland. Sinds 2003 is ZID gevestigd in de Kolenkitbuurt van Amsterdam West. ZID produceert voorstellingen en festivals samen met professionals en wijkbewoners en is actief op het vlak van community art, cultuureducatie en cultuurparticipatie. Op de Balkan betekent het woord zid ‘de muur’. Voor het ZID Theater staat het voor het doorbreken van muren tussen mensen door middel van theater. ZID verbindt kunst, cultuur en samenleving door creatief talent in te zetten als motor voor positieve verandering. In 2011 werd ZID bekroond met het Appeltje van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds, voor de ontwikkelde werkmethode. Sinds 2012 breidt ZID zijn activiteiten uit als Community Art & Performance Center en werkt stedelijk, landelijk en internationaal aan verschillende community art projecten. ZID opereert in Amsterdam, landelijk en internationaal.

ZID Theater, De Roos van Dekamaweg 1, 1061 HR Amsterdam, http://www.zidtheater.nl, e-mail: info@zidtheater.nl, tel.+31.20.4888 449.