Verhalenwandeling Geheugen van West

Speciaal voor het 10-jarig bestaan van het Geheugen van West is een verhalenwandeling gelanceerd.

De gehele route

De gehele route

Tijdens de verhalenwandeling hoort u persoonlijke verhalen en anekdotes van (oud-) bewoners van Amsterdam-West. Daarnaast bevat elke locatie afbeeldingen en een informatieve tekst over de locatie zelf.

De route kan in één keer gedaan worden (wij raden dan aan er een fietstour van te maken!), maar de route is zo opgezet dat het mogelijk is om een rondje in Nieuw-West te lopen en een rondje in Oud-West. Beginnen en eindigen kan overigens op elk punt van de route.

Hoe werkt het?
De routes zijn gemaakt in het platform van IZI.travel. Dit is een app waarin diverse tours staan van musea, culturele instellingen en VVV's, zowel in Nederland als in andere Europese steden. Om deze route te kunnen doen download u de gratis IZI.travel app, in de Appstore of Google Play Store. Als u in de buurt bent van Amsterdam-West, zal de route vanzelf te zien zijn. Is deze niet te zien? Zoek dan op 'Verhalenwandeling West' en start de tour.

Voor een overzicht van gebruikte bronnen klik hier.

IZI.travel

IZI.travel

Nina

verhalenwandeling

Ik vraag mij af of ik deze wandeling nog ergens kan vinden. Op IZITravel staat de wandeling niet meer. Bedankt!

De verhalenwandeling staat er nog steeds en is te bereiken via de link genoemd in het artikel. Deze link verwijst direct naar de verhalenwandeling op https://izi.travel/nl/browse/d6fcf2b2-de0e-4820-9218-deb1b833265e?lang=nl.

Met vriendelijke groet, Jan Hart, webredacteur

Theo van Genne

re:verhalenwandeling

Goed hoor!!!!De laatste keer dat ik echt gewandeld heb was in dienst,ik dacht 30 km of zoiets was blij dat bijna aan het einde de muziek voorop kwam dat liep een stuk lichter.

Channah van Straaten

Re: RE:verhalenwandeling

theo van genne:
Ik zie trouwens ook niet mensen van boven de 70 deze pittige route rondstappen,en deze zijn volgens mij ook niet zo apperig,ik bv heb een telefoon daar kan je alleen mee bellen,dat is ook wel handig.

Ja, dat vind ik ook reuze handig, zo´n telefoon waar je alleen mee kunt bellen. :-)
Wat het wandelen betreft: volgens mij lopen (veel) ouderen juist meer en grotere afstanden dan (veel) jongeren. Mijn wandelgroepje bestaat uit 6 dames: een van 77 jaar, een van 76 jaar, een van 67 jaar (ik), een van 66 jaar, en twee jonkies :-) van 61 jaar, en wij lopen best pittige afstanden. Tijdens die wandelingen komen wij ook regelmatig andere ouderen tegen. De verhalenwandeling heeft als voordeel dat hij in de bewoonde wereld is, zodat er regelmatig gepauzeerd kan worden voor een kopje koffie of thee en de soms broodnodige sanitaire stop, en is dus juist voor ouderen geschikt.

theo van genne

RE:verhalenwandeling

Maria van Stigt

De reactie van Channah van Straten is me uit het hart gegrepen. Gewoon een routebeschrijving zou ik erg op prijs stellen. Doen hoor!

Dat houdt dus in dat deze verhalenwandeling alleen gevolgd kan worden via apps. Niet iedereen beschikt over de apparatuur waarmee deze gebruikt kunnen worden. Wellicht een idee om een pdf-variant te maken? Gewoon lekker voorbereid op stap met een geprinte routebeschrijving en naderhand of vooraf terugkoppeling naar Het Geheugen en naar de beeldbank van het Stadsarchief.