Abstract schilderen in West

Vrijheid en plezier staan voorop!

Auteur: Jan Hart
Bos en Lommer

Abstract schilderen wordt soms als iets raadselachtigs gezien. Want wat ga je schilderen als je geen object of onderwerp hebt om na te schilderen? “Dan ga je spelen met de beeldelementen”, zegt beeldend kunstenaar en docent Femke Bourgonje. “Denk aan lijnen, vormen, vlakken, ritme, kleur, structuur en contrast. Dit zijn de bouwstenen van een schilderij waar je je verhaal mee verteld”.

Cursisten aan het werk Bron: foto Femke Bourgonje, 2014

Deelnemers aan de zomercursussen ‘Abstract schilderen’ waren verbaasd over de vrijheid die abstract schilderen met zich meebrengt. Alles mag, veel kan en het hoeft nergens op te lijken! Jij bepaalt de ‘regels’.

Deze vrijheid vraagt echter veel van je eigen creativiteit. Daarom is er ook aandacht voor het ontwikkelen van je eigen unieke beeldtaal (handschrift) middels individuele begeleiding. Het verzamelen van inspiratie, het experimenteren met verschillende technieken en het leren volgen van je impulsen spelen daarbij een belangrijke rol. Alles met de nadruk op het Plezier van het maken!Er start weer een vakantiecursus in de herfstvakantie.

Atelier Femke Bourgonje: http://www.schildercursussenamsterdam.nl of tel 06 109 51 109

Adres: